Yakınları, Beyin Ölümü Gerçekleşen Depremzedenin Korneasını Bağışladı

Van depreminde 13 saat göçük altında kalan ve daha sonra böbrek yetmezliği tedavisi gören Abdurrahman Göktürk`ün (27) babası beyin kanamasından hayatını kaybetti.

Yakınları, Beyin Ölümü Gerçekleşen Depremzedenin Korneasını Bağışladı
Aile, "oğlumuzun böbrekleri çalışmasaydı bizim de organ nakline ihtiyacımız olacaktı" diyerek beyin ölümü gerçekleşen Muzaffer Göktürk’ün organlarını bağışladı. 54 yaşındaki Göktürk’ün korneaları başka hastalara ışık olacak.

Van depreminde 13 saat göçük altında kaldıktan sonra kurtarılan Abdurrahman Göktürk’ün tedavisi için geçici bir süre Ankara’ya yerleşen baba Muzaffer Göktürk (54), beyin kanaması geçirdi. Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Muzaffer Göktürk, yapılan tüm müdahalelere kurtarılamadı ve beyin ölümü gerçekleşti. Hastane yetkilileri tarafından organ bağışı için izin istenen aile olumlu yanıt verdi.
Muzaffer Göktürk’ün kardeşi Enver Göktürk, yeğeni Abdurrahman Göktürk’ün Van depreminde 13 saat göçük altında kaldıktan sonra kurtarıldığını hatırlattı. Buna bağlı olarak böbrek yetmezliği oluştuğunu kaydeden Enver Göktürk, tedavi amacıyla Ankara’ya geldiklerini söyledi. Uzun süren tedavinin olumlu yanıt verdiğini kaydeden Enver Göktürk, “Şu anda böbrekleri ile ilgili bir sıkıntı yok. Fizik tedaviye devam ediyoruz.” diye konuştu.
Göktürk, “Çocuğumuz tedaviye olumlu yanıt verdi. Diyaliz tedavisi gördü. Ancak olumsuz sonuç da doğabilirdi. Bizimde de böbrek nakline ihtiyacımız olabilirdi.” dedi.
Göktürk’den alının kornealar, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil durumdaki hastalara nakledilecek. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Faruk Öztürk, organ naklinde vatandaşların duyarlı olmasının başka bir hastanın hayati fonksiyonunu sağlamaya katkı sağladığını belirterek, “İnsanlar, bir günde kendilerinin buna ihtiyaç duyacağını düşünerek duyarlı olmalı. Bu insaniyet adına önemli bir fedakarlık. Sağlık camiası da yanlış anlaşılmalara fırsat vermemeli. İnsanlarda benim verdiğim doku, organ nereye gidiyor endişesi olmamalı.” şeklinde konuştu.

Öztürk, organ ve doku nakilleri konusunda vatandaşların daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.