Siirt Valisi Çolak: İlimizin Kalkınma Lokomotifi Tarım ve Hayvancılıktır

Vali Musa Çolak, Siirt’in kalkınmasında lokomotif sektörlerin tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek, bu alanda yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.

Siirt Valisi Çolak: İlimizin Kalkınma Lokomotifi Tarım ve Hayvancılıktır
Çolak, “İlimizin ekonomisinin can damarı olarak gördüğümüz tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çok yönlü projeler uyguluyoruz. Her biri kendi alanında marka haline gelen Siirt Fıstığı, Pervari Balı ve Zivzik Narı için birçok proje ve milyonlarca liralık yatırım yapıyoruz." dedi.

Siirt Valisi Musa Çolak, yaptığı açıklamada, ilin sahip olduğu tarım potansiyelini ekonomiye kazandırmak için valilik olarak üreticilere büyük destekler sağlandığını ifade etti. Çolak, "Bunun sonucunda ilimiz ve ilçelerinde Siirt Fıstığı, Zivzik Narı, Pervari Balı ve diğer tarımsal ürünler işlenmeye başlanmış, tarıma dayalı sanayi hızla gelişmektedir.” diye konuştu.

"SİİRT’İN ÇEHRESİ ENERJİ PROJELERİYLE DEĞİŞECEK"
Siirt’te yenilenebilir enerji kaynaklarının hayata geçirilmesi ile Siirt’in çehresinin değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini belirten Vali Çolak, şöyle devam etti:
“Botan Çayı üzerinde yapılan ve yapılacak toplam 8 baraj ile Siirt, enerji merkezi haline geliyor. Tarım ve hayvancılık kenti Siirt, artık kendi elektriğini üreten, ürettiği elektriği başka illere gönderen cazibe merkezi haline gelmektedir. Bu yolda ilk durak olarak kabul ettiğimiz Alkumru Barajı da rekor bir süre ile inşaatı tamamlanmış ve bu yıl içinde elektrik üretimine başlanmıştır. Limak Yatırım, toplamda 465 milyon dolar harcayarak 36 ayda tamamladığı Alkumru Barajı ve Hidroelektrik Santrali`ni, Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanından önemli isimlerin katılımı ile açılışı yapılarak, Siirtli hemşehrilerimizin sevinçlerine ortak olmuşlardır. Bizleri onurlandıran ve ilimizde yürüttüğümüz yatırımlarda, bizlerden desteğini hiç esirgemeyen Sayın Başbakanımızın vazgeçilmez katkılarıyla, eğitimden sağlığa, tarımdan ekonomiye, sosyal devletten istihdama kadar birçok konuda büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Destek ve katkılarından dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza ve katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim. Bu önemli yatırımı gerçekleştirerek ilimizde istihdam sağlayan ve dolayısıyla halkımızın refah seviyesinin artmasına büyük katkı yapan değerli iş adamı Sayın Nihat Özdemir’e de bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum.
Kirazlık ve Çetin Barajının inşaatı ise devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de Şirvan, Eruh, Kezer, Tarihler ve Hizan barajlarının inşaatlarına başlanacaktır. Söz konusu bu barajlar ilimizi göller bölgesi haline getireceği gibi, bölgemizin ekonomik kurtuluşu olan tarım potansiyelimizi de daha verimli hale getirecektir. Botan Çayı üzerinde inşa edilen Alkumru Barajı, Siirtlilerin bir rüyasıydı. Bu rüyanın gerçekleştiğinin görmenin mutluluğu içindeyiz. Çünkü yüzyıllardan beri boşa akan Botan Çayı, artık boşa akmayacak, bereketli suları enerjiye dönüşecektir. Dolayısıyla ilimiz ve ülke ekonomisine Botan Çayı`nın büyük katkı verecek olması bizi gururlandırıyor ve heyecanlandırıyor.”