Başsavcı Köylü: Barış, Huzur ve Hukukun Üstünlüğünün Sağlandığı Bir Yıl Olsun

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, yeni adli yılın barış, huzur ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir yıl olmasını diledi.

Başsavcı Köylü: Barış, Huzur ve Hukukun Üstünlüğünün Sağlandığı Bir Yıl Olsun
Köylü, "Bugün bütün yargı mensuplarının ve halkımızın yeni adli yılını kutluyorum.”dedi.

Yeni adli yılın açılışı nedeniyle Kars`ta Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Tören, Kars Adliyesi adına Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü ile Kars Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Kars – Ardahan Barosu Başkanı Cevdet Ucungan’ın da avukatlar adına anıta çelenk bırakması ile başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam eden törende Kars Cumhuriyet Başsavcısı Köylü bir konuşma yaptı. Konuşmasında adliye çalışanlarının ve halkın yeni adli yılını kutlayan Başsavcı Köylü, yeni adli yılın barış, huzur ve hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir yıl olmasını temenni etti.


VALİ KARA: KARS BAĞIMSIZ ADLİYE SARAYINA KAVUŞACAK
Törene katılan Kars Valisi Ahmet Kara ise yaptığı konuşmada, yeni yargı yılının bütün adliye camiasına, hâkimlere ve savcılara hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Kara, “Adliyenin tabi değişik sorunları var. Bunları biliyoruz zamanla hepsini telafi edeceğiz. Türkiye’mizde çoğu ilde bağımsız adliye sarayları olduğu halde, ilimizde adliye sarayımız yoktu. Yakın zamanda ihalesi TOKİ tarafından yapılan adliye sarayımız yapım aşamasına geçecektir.” diyerek, Kars’ın yakın zamanda bağımsız adliye sarayına kavuşacağını müjdeledi.

Kars Cezaevi`nin durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kara, “Türkiye’nin en kötü ceza evlerinden biri ilimizde, cezaevinin yapımı için de yine süreç başlamıştır, şu an devam etmektedir. Kars modern bir ceza evine kavuşacaktır. Bu sorunlarla birlikte yani bina ve mekan sorunu ile birlikte yargı mensuplarımızın çok fedakarca çalıştıklarını biliyoruz, görüyoruz. O açıdan adliye mensuplarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.