Bakan Çelik G20 Toplantıları İçin Paris`te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, G-20 dönem başkanı Fransa tarafından 26-27 Eylül tarihlerinde Paris`te düzenlenecek "G-20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı"na katılmak üzere Fransa`nın başkenti Paris`e geldi.

Dün öğle saatlerinde Paris`e gelen Bakan Çelik, aynı gün, Paris ve civarında faaliyet gösteren Türk dernek başkanları ve yöneticileri, Türk iş işverenler ve Türk toplumu temsilcileriyle Türkiye`nin Paris Başkonsolosluğu`nda bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Pazar günü olmasına rağmen Başkonsolosluk binasında kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara teşekkür etti ve sorunlarını dinledi. Paris`teki Türk vatandaşları Bakan Çelik`e, başta emeklilik yasası olmak üzere, Sosyal Sigortasorunları ve yurtdışında oy kullanma hakkıyla ilgili sorular sordu. Bakan Çelik ise gelecek seçimlerde yurtdışındaki vatandaşlara oy kullanabileceği müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in toplantısına katılan vatandaşlardan birisi, hükümetin icraatlarından memnun olduklarını ifade ettikten sonra, Türkiye`de `Kürt Sorunu` diye adlandırılan sorunun aslında PKK ve terör sorunu ifade etti. Türkiye`deki Kürt asıllı vatandaşlardan yüksek konumlara geldiğini hatta Kürt toplumundan cumhurbaşkanı bile çıktığını dile getiren vatandaş, salondakilerden büyük alkış aldı.

Bakan Çelik, Fransa`daki vatandaşlara çifte vatandaş olmaları ve bulundukları ülkelerdeki siyasi partilerde görev almalarının gerekliliğine işaret ettiği konuşmasında, hangi partide olursa olsun mutlaka bir siyasi partiye üye olma tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA