Türk Telekom'dan Eğitim ve Gelişim Zirvesi

Türk Telekom Akademi ile Türkiye Eğitim ve Geliştirme Platformu'nun (TEGEP) tertip ettiği 1.

Türk Telekom'dan Eğitim ve Gelişim Zirvesi
Eğitim ve Gelişim Zirvesi 'Değerlerle Eğitmek' başlığı altında yapıldı. İnsan kaynakları alanında eğitimlere yer verilen zirveye toplam 111 firma temsilcisi katıldı.
Uzmanların idarecilere deneyimlerini aktardığı toplantılara Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Bozkurt, İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, TEGEP Başkanı Ahmet Hançer ile ünlü satış gurusu Dave Stein da iştirak etti.
Toplantının açılışında konuşan Gökhan Bozkurt, 1. Eğitim ve Gelişim Zirvesi'nin firmalara sunacağı faydalardan söz etti. İnsan kaynağına ve eğitime ülkelerin de şirketlerin de büyük önem verdiğini anlatan Bozkurt, bu asırda devamlı yenilenen bir bilgi, devamlı yenilenen bir teknoloji ile karşı karşıya kalındığını dile getirdi.
Bozkurt, bugünün iş hayatının bireyler için kolay olmadığını ifade ederken, gelinen aşamada şirketlerin ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilmeleri için bilgiyi izleyen, üreten aynı zamanda biçimlendiren bir konumda olması gerektiğini vurguladı. Türk Telekom CEO'su, entellektüel sermayenin ana unsurunun insan sermayesi olduğuna işaret ederek, ''Bunun devamlılığı ancak insan sermayesinin etkin yönetimi ile mümkündür. Etkin yönetim bugünlerde çok önemli bir kelime olarak karşımıza çıkıyor. Eğer etkin yönetim ortaya koymazsak, insan sermayesini bezemezsek başarılı olamayız. Onun için insan kaynağını çok iyi bir şekilde eğitimle bezeyip, eğitim gücümüze güç katmalıyız. bunun başka çıkar yolu yok." dedi.
Zirvede eğitime önem veren, katkıda bulunan KOBi'leri ödüllendireceklerini de belirten Gökhan Bozkurt, "Değer yaratmak noktasında, değer yaratmak kavramında TEGEP gibi yeni yeni filizlenen bir platform ortaya çıkıyor. Bu ortam umuyorum şirketlerin eğitim ve gelişim adına yaptıklarının, yapmaları gerekenin sesi olacak. Evet şu nihai olarak şu kati çalışan mutluluğu ile uluslararası rekabeti bir arada var edebilmek için eğitime inanan kişiler olmalıyız. " ifadelerini kullandı.
Türk Telekom Akademi Direktörü Dr. Ayhan Artar ise Eğitim ve Gelişim Zirvesi'ne 111 firmanın katılıp, birbirleri ile deneyimlerini paylaşma imkanı bulacağını bildirdi. Ayhan Artar, "Toplantımıza katılan kalabalığın, ortak bir paydada bir araya gelmesi değişimin güzel bir kanıtıdır. Bugün yetişkinlerin eğitiminini tartışıp belli ilkeleri gözden geçirmenin yanı sıra KOBİ leri, onların eğitime katkılarını, anlayışını, Anadolu'ya yayılmalarını ödüllendireceğiz." dedi.
TEGEP Başkanı Ahmet Hançer de platform olarak eğitimi ve gelişimi esas aldıklarını belirtip, şunları kaydetti:
"Biz, kolay bir işe girişmiyoruz. Destek verdiğimiz bir zirvede firmaların idarecileri, elemanlar ile buluşmak olumlu ve önemli. Eğitim işi gönül işi. TEGEP gönüllü bir oluşum, Ocak 2011'de faaliyetlerine başladı. Gelinen aşamada yürüyen bir çocuk olan TEGEP'e Türk Telekom ve Türk Telekom Akademi'nin önemli katkıları var. Evet, platform olarak Türkiye'de başarılı uygulamaların dünyada tartışılması adına önemli rol oynuyoruz. İlerleyen ve çetin rekabet ortamında önemli oyuncu haline gelen Türkiye'ye insan kaynakları eğitimi hiç de az değil. Ortak aklı tüm paydaşlarımıza yaymak gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Bu toplantılar bu anlamda anlamlı. Gelin, TEGEP'e, bu yeni yeni yürümeye başlayan bu çocuğa sahip çıkalım. "
1. Eğitim ve Gelişim Zirvesi'nde açılış konuşmalarının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Doğan Cüceloğlu ve ünlü satış gurusu Dave Stein 'Değer Eğitimi'ne dair birer sunum yaptı.