Cep Telefonu Çalarken Önce Kameraya Sonra Polise Yakalandı

Bursa'da müşteri gibi girdiği GSM mağazasından, çalışanların diğer müşterilerle ilgilenmesini fırsat bilen bir genç tezgahtaki 2 cep telefonunu çaldı.

Hırsızlık anı işyerindeki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Bir alışveriş merkezindeki GSM firmasına gelen bir genç, görevlilerin başka müşterilerle ilgilendiği sırada tezgahı eliyle itekleyerek bir adet telefonu pantolonun cebine koydu. Etrafı gözetleyen şüpheli, ikinci telefonu da alarak gömlek cebine indirdi. Bu sırada işyerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği’nde görevli iki polis memuru, gencin durumundan şüphelendi. İşyeri çalışanlarına ‘telefonları kontrol edin, çalınan bir şey var mı?’ diyen güven timi polisler, dükkandan ayrılan genci takibe aldı. Polisler, bir mağazaya giren genci kovalayarak yakaladı.
İşyerindeki güvenlik kamerası ise hırsızlık anını görüntüledi. Görüntülerde sakin tavırlarıyla dikkat çeken bir gencin işyerine geldiği, görevlilerin başka müşterilerle ilgilendikleri, zanlının önce birinci telefonu, ardından aynı marka ikinci telefonu çaldığı yer alıyor. İşyerine gelen polislerle göz göze gelen şüpheli, işyerinden ayrılırken peşine polisler takılıyor.
İsminin Yusuf K. olduğu belirlenen zanlı, polise verdiği ifadesinde, “Alkollüydüm, borcum vardı, ödemek için yaptım.” dediği öğrenildi. 31 yaşındaki zanlı, emniyetteki sorgulamasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.