Aksu: Altın Koza, Türk Sinemasının Gözbebeği

Altın Koza A.

Aksu: Altın Koza, Türk Sinemasının Gözbebeği
Ş. Genel Müdürü ve Festival Genel Koordinatörü Ozan Aksu, `Uluslararası Altın Koza Film Festivali`nin her geçen yıl büyüdüğünü ve festivalin bugün sadece Adana`nın değil, Türkiye`nin ve Türk sinemasının gözbebeği haline geldiğini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi`nce bu yıl 18.`si organize edilen, `Uluslararası Altın Koza Film Festivali`nin, sinema kültürüyle adeta yoğrulmuş bir kentin bağrından çıktığı yorumunda bulunan Aksu, festivalin aynı zamanda da Türk sinemasının gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurguladı. Aksu, 1969 yılında başlayan sinema yolculuğunun çeşitli nedenlerden dolayı kesintiye uğradığını hatırlatarak, "Biz, inatla ve ısrarla bu festivalin yaşamasını, Adanalıların da desteğiyle sağladık. Burada en büyük desteği de Büyükşehir Belediyesi`nden alıyoruz" dedi. Festivalin sadece Adanalıların değil, aynı zamanda Türk sinemasının gözbebeği olduğunu kaydeden Aksu, bu durumu koruyup, festivali daha da ileriye taşıyabilmeye çabasını verdiklerini anlattı. Festivalin bir `okul` gibi kendisini öne çıkarttığını ifade eden Aksu, "Özellikle genç sinemacılarımızı Adana`da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye genelindeki üniversitelerin bünyesinde yer alan iletişim fakültelerinin Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü`nde akademik eğitim alan öğrencilerimizin bu festivali takip ederek, burada yönetmen, senarist, oyuncu ve görüntü yönetmenleriyle de buluşma fırsatı bulup, kendilerini pratik anlamda geliştirebilecekleri bir ortam bulabilecekler." ifadesini kullandı.


"SİNEMA KENT KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİREN ÖNEMLİ BİR ARAÇ"
Festival kapsamında Nuri Bilge Ceylan`ın, Cannes Film Festivali`nde ödüle layık görülen; `Bir Zamanlar Anadolu`da` adlı filminin Türkiye prömiyerinin de Adana`da yapılacağını hatırlatan Ozan Aksu, bunun da kent adına oldukça önemli bir onur olduğunun vurguladı. Festivalle birlikte bu yıl Türk ve dünya sinemasından seçkiler sunulacağını ve film gösterimlerininse `ücretsiz` olacağı bilgisini de veren Aksu, sinemanın kent kültürünü geliştiren önemli bir araç olduğunu düşündüklerini, bu kapsamda da film gösterimlerinin bu amaca katkı sunacağını dile getirdi.


"ADANA HIZLA ESKİ PARLAK GÜNLERİNE GERİ DÖNÜYOR"
Festivalin Adana için artık bir `marka` haline dönüştüğünü ve bu markanın da işsizlikle boğuşan ve karamsar bir tablonun olduğu kente umut ışığı aşılacağını savunan Aksu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Adana`nın, eski parlak günlerine döneceğine yönelik sinyaller almaya başladık. Bu geri dönüşümde festivalin de önemli bir misyon üstlendiğini düşünüyoruz. Adana hızla toparlanma ve eski günlerine geri dönme eğiliminde. `Altın Koza` olarak bunda olumlu bir misyon üstleniyor ve Türk sinemasına katkı sunuyorsak ne mutlu bize."