Yıldırım`a İlk Kapalı Yüzme Havuzu Yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Yıldırım’ın ilk kapalı yüzme havuzu olan Erikli Kapalı Yüzme Havuzu, üst kaplama sisteminin de tamamlanmasından sonra halkın kullanımına açılacak.

Yıldırım`a İlk Kapalı Yüzme Havuzu Yapılıyor

İnşaatına başlanan ve Erikli Mahallesi’nin yanı sıra Esenevler 75’inci Yıl ve Bağlaraltı mahallelerine de hizmet verecek olan Erikli Yüzme Havuzu inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken, yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı ile kafeterya, soyunma odaları ve duşların inşası tamamlandı. Açık otopark ve çevre düzenlemesi ile altyapı çalışmaları da bitirilirken, havuz üstü kapatma sisteminin tamamlanmasının ardından havuz kullanıma açılacak.

Erikli Yüzme Havuzu`nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor yatırımlarının sürdüğünü kaydetti. Günlerinin büyük bir bölümünü mahallelerinde geçiren ev hanımları başta olmak üzere, 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerinin, imkan sağlanması halinde spor yapmak istediğini dile getiren Başkan Altepe, “Ancak halkımız evlerinin yakınında bu tür tesisler olmadığı için başka bölgelere gitmek istemiyor. Bu nedenle biz spor salonu, yüzme havuzu, spor sahası gibi tesisleri mümkün olduğu kadar vatandaşımızın ayağına getirmeye çalışıyoruz. Halkımız, yürüme mesafesinde bu tesislere gelip, yetenekleri doğrultusunda spor yapsın istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda Yıldırım’ın ilk kapalı yüzme havuzunu da tamamlamak üzereyiz. Havuzun üzerinin örtülmesinin ardından yakın zamanda burayı hizmete açacağız. Halkımız, yaz kış bu tesisleri kullanabilecek. Bölge halkına şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu.