Kesk, Toplu Sözleşme Yasasının Çıkartılmasını İstiyor

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Adıyaman Şube Başkanlığı, toplu sözleşme yasasının çıkarılmasını istiyor.

Kesk, Toplu Sözleşme Yasasının Çıkartılmasını İstiyor
Demokrasi Parkı`nda basın açıklaması yapan KESK üyeleri adına açıklamalarda bulunan Mahmut Torun, "Hala özgür bir toplu sözleşme düzeni için gereken yasayı çıkartmamıştır. 4688 sayılı esasına dokunmaksızın kısmı değişiklerle kamu emekçilerini oyalamaya devam etmeyi hedeflediği bugünlerde yaşadığımız girişimlerden açıkça görülmektedir. Yasa taslağı incelendiğinde 4688 sayılı yasanın öz olarak koruduğu hatta daha geri düzenlemeler getirilmeye çalışıldığı görülmektedir. Çünkü örgütlenme özgürlüğündekiengeller aynen korunmaktadır. Grev hakkımız ısrarla yok sayılmaya çalışılmaktadır. Mevcut durumunda gerisine götüren bir anlayışla isimsiz, ihbarlar bile yeterli bulunarak siyasi iktidarların sendikalara müdahalesine olanak sağlanmaya çalışılmaktadır. Dayanışma aidatı, tek düzey toplu sözleşme vb. gibi düzenlemelerle yandaş örgütlenmeler daha da büyütülmek istenmektedir. Siyasi iktidar, kamu görevlileri hakem kurulunun bileşiminin çoğunluğunun kendisi tarafından atanmasını öngörmekte, böylece kendisine bağlıbir kuru oluşturmak istenmektedir" dedi

KESK`in beklentilerini de dile getiren Torun, şöyle konuştu: "Uluslar arası sözleşmelere uygun, emekçilerin özgür örgütlenmesine ve mücadele yürütmesine olanak sağlayacak demokratik bir düzenleme istiyoruz. Toplu sözleşmelerin kapsamı daraltılmamalı, eşit taraflar ilkesiyle hareket edilmeli, toplu sözleşme masasında kamu emekçilerin ekonomik, sosyal, demokratik, siyasi, özlük ve mesleki tüm hak ve çıkarları belirlenmelidir. Toplu sözleşme masasında uzlaşma sağlanmaması durumunda grev hakkı teminat altına alınmalıdır. Sendikaların tüzüklerine müdahale edilmesindenvazgeçilmelidir."
Kaynak: İHA