Azeri Bakan Usubov: Azerbaycan ve Özbekistan İlişkileri Artarak Gelişecek

Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Özbekistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerinin gelecekte artarak gelişeceği inancında olduğunu söyledi.



Özbekistan İçişleri Bakanı Bahadır Matlubov’un davetlisi olarak Taşkent’e gelen Azerbaycan İçişleri Bakanı Usubov, buradaki Azeri Kültür Merkezi’ni ziyaretinde Cihan Haber Ajansı`na () konuştu.


Özbekistan’da kaldıkları süre zarfında kendilerine büyük ilgi gösterildiğini ve bundan çok memnun kaldıklarını belirten Usubov, kısa sürede Özbekistan’ın tarihi yerlerini görme fırsatı da bulduklarını dile getirdi.


Bakan Usubov, “Burada bulunduğumuz süre zarfında çok memnun kaldım. Özbekistan’da Azerbaycanlılara olan münasebetlerin yüksek seviyede olduğunun şahidi oldum. Bu dostluğun ve kardeşliğin tarihi ortak temel ve değerleri var.” dedi.

Aralarındaki dil, din ve kültür yakınlığına da değinen Bakan Usubov “İki kardeş halkının dilinde, kültüründe ve dininde olan aynılıklar, yakınlıklar ve kardeşlikler bu tarihten gelen bir durumdur. Bu durum bugün de gelişerek devam etmekte. Sayın cumhurbaşkanlarımızın siyasi iradelerinin neticesinde inanıyorum ki Azerbaycan ve Özbekistan ilişkileri bundan sonra da artarak gelişecektir. Azerbaycan’a da Özbekistan’a da bu yolda uğurlar diyorum.” diye konuştu.


Bakan Usubov ve Özbek mevkidaşı Matlubov Azeri Kültür Merkezi’ne gelişlerinde Azerbaycan’ın Özbekistan Büyükelçisi Namık Abbasov, ve Azeri işadamları tarafından karşılandı.


Bakanlar Usubov ve Matlubov merkez ziyaretlerinde önce merkez bahçesindeki Merhum Haydar Aliyev büstüne çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. İki bakan ve beraberindekiler daha sonra merkezi gezerek ilgililerden bilgi aldı.


Ziyaret sırasında merkezden memnun kalan ve merkezi ilgiyle gezen Bakan Usubov, gün anısına merkez şeref defterini imzaladı.


Bakan Usubov, daha sonra merkezdekilerle vedalaşarak Özek mevkidaşı Matlubov’la birlikte ayrıldı.