Devlet Desteği ve Bol Yağış, Tarım Sektörünü İlk Altı Ayda Yüzde 133 Büyüttü

Devletin çok önemli destekler verdiği tarım sektörü, yağışlı bir mevsimin de katkılarıyla en verimli dönemini geçiriyor.

Devlet Desteği ve Bol Yağış, Tarım Sektörünü İlk Altı Ayda Yüzde 133 Büyüttü
Geçtiğimiz yıl yüzde 190 büyüme gerçekleştiren sektörün bu yılın ilk altı ayında yüzde 133 büyümesi üreticinin yüzünü güldürdü.

TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, bu yıl gibi verimli bir yıl yaşamadıklarını söyledi. Bu sene devlet desteklerinin çok iyi olduğunu, yağışların da iyi düzeyde seyretmesi ile çok verimli bir yıl geçirdiklerinin altını çizen İrfan Özdemir, çiftçiler kadar traktör sektörünün de kazançlı bir dönem yaşadığını kaydetti.


"6 AYDA GEÇEN YILKİ CİROMUZUN YÜZDE 75’İNİ YAPTIK"
New Holland ve Case’in Türkiye’ye bakışının son derece olumlu olduğunu dile getiren Özdemir, bunda Türkiye’nin ekili dikili alan bakımından dünyada sekizinci, traktör potansiyeli bakımından da 5. sırada yer almasının etkili olduğunu ifade etti. Bunun yanı sıra Türkiye’nin çok dinamik ve gelişen bir pazar olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu: "Geçen yıl pazar yüzde 190 büyüdü. Bu yıl ilk 6 ayda yüzde 133 büyüdü. Bu yıl geçen yıldan da daha iyi geçiyor. Çünkü yağış oranı geçen yıldan daha iyi oldu. Bu da tarımsal verimliliği etkiledi. Çiftçimiz için kazançlı bir yol oluyor ve bu da bize olumlu yansıyor. Bizde ilk altı ay sonunda çok iyi ticari sonuçlar elde ettik. 6 yada 20 bin 300 traktör sattık. Bir önceki yılın aynı dönemine göre bu yüzde 145’lik bir büyüme demek. Ciromuz 894 milyona ulaştı. Bu da geçen yılki bir yıllık ciromuzun yüzde 75’ine tekabül ediyor. Ayrıca karlılıkta da 168 milyon vergi sonrası net kar elde ettik. Verimli ve kazançlı bir yıl geçiriyoruz."
Bugün açılışı yapılacak olan Bursa Tarım Fuarı’na TürkTraktör olarak New Holland ve Case markaları ile katılacaklarını açıklayan Özdemir, geçtiğimiz yıl fuarda 300 traktör sattıklarını bu yıl ise 500’ü hedeflediklerini belirtti. Bu yıl da yeni ürünlerinin olduğunun altını çizen Özdemir, şu bilgileri verdi: "70’li yıllarda üretimine başlanan efsane Fiat 480 modelini hayata döndürdük. T480, şimdi turuncu rengi ile sınırlı sayıda, yalnızca 480 adet üretildi ve bunun ilk lasmanını fuarda yapacağız. Ayrıca debriyaja basmadan eleri geri doğru gitme kabiliyetini ilk yerli traktörde sunduk. Bunu da çiftçilerimizle Bursa fuarında paylaşacağız. Yine New Holland standında CX biçerdöverlerimizin lansmanını yapacağız. Bizim ikinci markamız Case, bunda da yeniliklerimiz var. İlk defa bahçe traktörü Cuantum serisini sunacağız. Yine ileri teknoloji, donanım, dayanıklılık ve yakıt ekonomisiyle sunacağız. Diğer ürünümüz ise Magnum serisi. Magnum serisi yenilendi. Büyük çiftçilerin ihtiyacını karşılayan bir ürün. Bunun lansmanını da fuarda gerçekleştireceğiz."