Pet Şişe Kapakları Engellilere Umut Olacak

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İşkur tarafından düzenlenen pet şişe ve damacana kapakları toplama kampanyası ile engelli sandalyesi alınacak.

Pet Şişe Kapakları Engellilere Umut Olacak

Halk eğitim merkezindeki hasta ve yaşlı bakım kursu kursiyerleri tarafından organize edilen kampanya büyük ilgi gördü.
Hedeflerinin ilk etapta 5 bin olduğunu belirten kurs öğretmeni Ümran Talay, kampanyanın beklenenden büyük ilgi gördüğünü ve şu anda 80 bin kapak toplandığını söyledi.

Talay, "15 kursiyerimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kampanya rekor bir kapak toplandı. Amacımız ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşarak tekerlekli sandalyeye muhtaç insanlarımızın yüzünü güldürmek ve onların bu ihtiyaçlarını giderebilmek. Unutmamalıyız ki hepimiz bir engelli adayız.” diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur ise “Hem engellilere destek sağlamak hem de zararlı maddelerin doğayı kirletmesine engel olmak için böyle bir çalışma başlattık. Böyle bir kampanyayla kursiyerlerimiz diğer insanlara örnek olmuş oldu. Kampanyamıza herkes destek verebilir. Toplanan 80 bin kapakla 10 sandalye alacağız ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli kardeşlerimize ulaştıracağız. Kursiyerlerimizi böyle bir duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ederim. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız halk eğitim müdürlüğümüze başvurarak detaylı bilgi alabilirler.” dedi.