Mevsime Aldananlar, Grip ve Nezle Şikayetiyle Hastaneleri Doldurdu

Yaz mevsiminin yerini sonbahara bıraktığı şu günlerde güneşli havaya aldananlar grip, nezle ve soğuk algınlığı şikayetiyle hastanelerin acil servislerine akın ediyor.

Mevsime Aldananlar, Grip ve Nezle Şikayetiyle Hastaneleri Doldurdu
Uzmanlar, yazdan kalma kıyafetle sokağa çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.
Özel Selçuklu Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Sait Önal, mevsimsel geçiş dönemlerinin yaşandığı bu günlerde grip ve nezle şikayetlerinde artış olduğu u yarısında bulundu. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıkların hayat kalitesini direkt olarak etkilediğini belirten Önal, bu durumun iş temposunu da olumsuz etkilediğinin altını çizdi. Dr. Sait Önal, özellikle Konya’da ısı değerlerinin yıl içerisinde ani düşüşlere ve yükselişlere sahne olduğunu belirterek, vatandaşları yaz aylarından kalma ince kıyafetlerle dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Bu rahatsızlıkların alerjik reaksiyonlarla da birleşince kulak, burun, boğaz hastalıklarının ortaya çıkabileceğini dile getiren Dr. Sait Önal, "Kişilerin bu dönemde kıyafet seçimine de özen göstermesi gerekir. Sabah güzel görünen hava öğleden sonra soğuyabilir, ya da tam tersi bir durumla karşılaşılabilir. Yazdan kalma ince giysilere güvenmek doğru olmaz. Tedbirli giyinmek ve kolay giyilip çıkarılabilen kıyafetler taşımak gerekir. Üşümeyi ve terlemeyi engelleyecek kıyafetler seçilmelidir." dedi.

Özellikle bahar dönemlerinde etkisini gösteren soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklarda artış yaşandığı uyarısında bulunan Sait Önal, "Kendini boğazda yanma, boğaz ve kulakta kaşıntı, halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, bulantı, titreme, öksürük, kas ağrıları gibi olumsuz durumlarla belli eder. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde ise komplikasyonlar oluşabilir." dedi.
Doktor Önal, beslenmenin de en az giyim kadar önemli olduğunu dile getirerek, öğünlerin atlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Önal, "C vitamini tüketimi ihmal edilmemeli, bol sebze ve yeşil yapraklı gıdalar tüketilmeli." sözlerini kullandı.