Belediye Araç Parkına Özel Üretim Kombine Kanal Açma Aracı Kazandırıldı

Akdeniz Bölgesinde tek, ülke genelinde ise sayılı olan kombine kanal açma aracı Antakya Belediyesi araç filosuna dahil edildi.

Belediye Araç Parkına Özel Üretim Kombine Kanal Açma Aracı Kazandırıldı

Antakya Belediyesi, yeni satın aldığı modern iş makinelerini araç parkına ilave etmeyi sürdürüyor. Özellikleri ile Akdeniz Bölgesinin tek, Türkiye’nin ise sayılı iş makinelerinden biri olan özel üretim “Kombine Kanal Açma Aracı” Antakya Belediyesinin araç filosuna kazandırıldı.

Oldukça kapsamlı ve birçok farklı özelliği bulunan yeni araç ile kente daha da kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor.
600 bin TL bedelle araç parkına kazandırılan kanal açma aracı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Antakya’nın birçok bölgesi alt ve üst yapı noktasında yürütülen çalışmalarla adeta şantiyeye dönmüş durumda. Elbette yürütülen bu çalışmalar esnasında en modern ve en gelişmiş iş makinelerini kullanmaya özen gösteriyoruz. 600 bin TL’ye mal ettiğimiz “Kombine Kanal Açma Aracı” bugüne kadar Antakya Belediyesi makine araç parkımıza kazandırılan en kapsamlı özellikleri bulunan ve üst seviyede teknolojisi olan araç konumundadır” dedi.

Özel üretim olan Kombine Kanal Açma Aracı” kendi bünyesinde bulunan jeneratör sistemi elektrik ihtiyacı olmadan kendi işini kendi görebiliyor. Kendi bünyesinde su ikmali yapabiliyor. Elektrik aydınlatması mevcut olmayan bir bölgede çalışma yaparken bünyesinde bulunan sistemle etrafı aydınlatabilme özelliğine sahip. Mevcut araçlar 3 metre derinliğe kadar ulaşabilirken bu araç 15 metre derinliğe kadar müdahale edebiliyor. Mevcut araçlardan 5 kat daha güçlü özellikte bulunan Yeni Kombine Kanal Açma Aracı önceki araçların 1 günde yapabildiği işi 1 saat gibi kısa bir zamanda tamamlayabiliyor.