Süt Üreticilerinden Okullardaki Gazlı İçecek Yasağına Destek

Antalya Manavgat Süt ve Süt Mamulleri Üretici Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, Milli Eğitim Bakanlığı`nın, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlıkları ile yaptığı ortaklaşa çalışmayla okul kantinlerinde gazlı içecek satışının yasaklanmasını desteklediklerini söyledi.

Süt Üreticilerinden Okullardaki Gazlı İçecek Yasağına Destek
Ay, alınan kararın yerinde ve doğru bir karar olduğunu belirtti.
MASÜM Başkanı Bilal Ay, okul kantinlerinde süt ve süt mamulleri ürünlerinin bulundurulmasının zorunlu olması gerektiğini ifade etti. Türkiye`de 2 milyon ton süt fazlalığının bulunduğunu belirten Ay, fazlalığın okul kantinlerinde tüketilebileceğini kaydetti. Türkiye Süt Konseyi ve Süt Üretici Birliklerinin okul kantinlerinde süt ve süt mamulleri satılması için Milli Eğitim Bakanlığı`na değişik zamanlarda öneride bulunduğunu hatırlatan Ay, süt ve süt mamulleri satışlarının aynı zamanda gelişme çağındaki çocukların beden ve kemik gelişimine yararlı olacağına inandıklarını vurguladı.
Ay, "Bakanlığın kararı yerinde bir karar, destekliyoruz. Çocuklarımıza okullarda gazlı içecekler yerine süt ve süt mamulleri içirelim." diye konuştu.