Obama: 11 Eylül`den 10 Yıl Sonra Şimdi Daha Güçlüyüz

Başkan Barack Obama, 11 Eylül saldırılarından 10 yıl sonra ABD`nin artık daha güçlü olduğunu, Amerikalıların güvenliklerine yönelik tehdide rağmen yollarına devam edeceğini söyledi.

Obama, 3 bin kişinin öldüğü saldırılarından sonra, sürekli çabalar sayesinde El Kaide`nin yenilmek üzere olduğunu söyledi.


Haftalık radyo konuşmasında terör gruplarının ABD`yi hedef almaya devam edeceklerini ve buna karşı uyanık olmaları gerektiğini ifade eden Obama, "Halkımızı korumak için her şeyi yapıyoruz." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, El Kaide`yr karşı amansız takibe devam ederken Irak ve Afganistan savaşlarını da sona erdirmek üzere olduklarını söyledi. Obama, 10 yıllık çetin savaş döneminden sonra artık yurdun inşasına odaklanma zamanı geldiğini ifade etti. El Kaide örgütü elebaşı Usame bin Ladin`in öldürülmesine ve Arap Baharı`na atıf yapan Obama, "Şimdi Ortadoğu ve Kuzey Afrika`da geleceğin bozgunculara değil imar edicilere ait olduğunu gösteren yeni bir nesil geliyor." şeklinde konuştu.


Bu arada 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde El Kaide`nin ABD`de bomba yüklü araçlar patlatmaya hazırlandığı ihbarını alan güvenlik yetkilileri başta New York olmak üzere ülke genelinde önlemleri artırdı.