Kktc Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş`ın Sağlık Durumu

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş`ın, dün akşam itibariyle akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliğinden ötürü solunum destek ünitesine yeniden bağlandığı belirtildi.

Başkent Lefkoşa da bulunan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Hasta ve Dışilişkiler Başkanı Ahmet Savaşan`ın yaptığı açıklamaya göre, akciğer enfeksiyonuna bağlı olarak tansiyonla nabzın düşmesinden dolayı Denktaş yeniden solunum destek ünitesine bağlandı.

Son 24 saatte doktorlar heyetinin Denktaş`ın enfeksiyonunu kontrol altına almak için yoğun şekilde uğraştığını ifade eden Savaşan, "dün akşama göre bugün daha iyi olduğu gözlemlenen Denktaş`ın çok kritik bir 24 saat geçireceğinin öngörüldüğünü" söyledi.

Savaşan, Denktaş`ın şu anda şuurunun açık olduğunu ve solunum desteğine bağlı olarak yoğun bakım destek unitesinde bulunduğunu; tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Savaşan, eski bakanlardan, Gazeteci-Yazar KKTC Basın Konseyi Başkanı İsmet Kotak`ın ise derin koma durumunun devam ettiğini ve bilincinin kapalı olduğunu; tedavisinin sürdüğünü kaydetti.
Kaynak: İHA