İsrail'in Mısır Büyükelçiliği önünde çatışma

İsrail'in Mısır Büyükelçiliği önünde çatışma yaşandı. Çok sayıda kişi yaralanırken Mısır Sağlık Bakanlığı 235 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Mısır Büyükelçiliği önünde çatışma
Mısır'da protestocular başkent Kahire'deki İsrail Büyükelçiliğine girdi.

Kahire'deki İsrail Büyükelçiliğine giren 30 kadar protestocu büyükelçilikteki bazı evrakları ele geçirerek tahrip etti. Görgü tanıkları da protestocuların İsrail Büyükelçiliği'nden çıkarttıkları bazı evrakları büyükelçilik önünde havaya saçtıklarını söylediler.

Elçilik çevresinde görev yapan askerlerin protestocuları elçilik binasından uzaklaştırmak için göz yaşartıcı bomba kullandığı bildirildi.

Protestocuların büyükelçiliğe girişi sırasında çıkan çatışmada 15 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bugün Tahrir Meydanı'nda toplanan 10 bine yakın protestocu öğleden sonra İsrail'in Kahire Büyükelçiliğine giderek, Mısır Yüksek Askeri Konseyi'nin talimatıyla elçilik önüne yapılan, koruma duvarlarını yıkıp Nil Nehri'ne atmıştı.

Mısır Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre olaylar esnasında 23 kişi yaralanmıştı.

İsrail Büyükelçisi Mısır'dan ayrılıyor


Mısır'ın İsrail Büyükelçisinin ailesi ve elçilik çalışanlarıyla birlikte Mısır'dan ayrılmak için Kahire Havalaanı'na geldiği bildirildi.

Reuters Haber ajansında yer alan habere göre, Mısırlı protestocuların İsrail Büyükelçiliğine girmesi üzerine İsrail Büyükelçisi, ailesi ve elçilik çalışanlarıyla, ülkeden ayrılmak üzere Kahire Havaalanı'na gitti. Yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanına giden büyükelçi ve beraberindekilerin VİP bölümüne alındığı ve uçuş için beklediği kaydedildi.

Yüzlerce İsrailli'nin de ülkeden ayrılmak üzere havaalanına gittiği belirtildi.

Obama Netnyahu ile görüştü
ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştüğü ve Mısırlı protestocuların İsrail büyükelçiliğine girmesinden duyduğu endişeyi dile getirdiği bildirildi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD'nin şiddet olaylarının artmasından endişe duyduğu ve olaylar artmadan sorunun çözülmesine yardımcı olmak için adımlar attığı kaydedildi.

Başkan Obama'nın ayrıca Mısır Hükümetine çağrıda bulunduğu ve ''İsrail Büyükelçiliğini korumak ve güvenliğini sağlamak için uluslararası yükümlülükleri olduğunu'' söylediği belirtildi

Kaynak: AA