Göçük Altında Kalan İşçinin Ailesini Belediye Başkanı Da Teselli Edemedi

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde kanalizasyon çalışması yaparken toprak altında kalan Hasan Körpeş (35) hayatını kaybetti.

Göçük Altında Kalan İşçinin Ailesini Belediye Başkanı Da Teselli Edemedi
Sinir krizi geçiren Körpeş’in eşi ve çocuklarını olay yerine gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sakinleştirmeye çalıştı. Körpeş`in ailesi belediye başkanının boynuna sarılarak gözyaşı döktü.

Olay, Yenimahalle Avcılar Mahallesi 1001 Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre kanalizasyon işleri yapan Hasan Körpeş, bir kepçe operatörüyle birlikte Naciye Bülbül’e ait evin kanalizasyonunu açmak istedi. Operatör kepçeyle kanalı açtıktan sonra Körpeş’te çalışma yapmak için açılan çukura indi. Körpeş, açılan kanalın çökmesi sonucu toprak altında kaldı. Çevrede bulunan vatandaşlar durumu hemen itfaiye, sağlık ekipleri ve polise bildirdi. Olay yerine gelen polis çevre güvenliği alırken, itfaiye erleri de Körpeş’i bulunduğu yerden çıkarmaya çalıştı. Bu sırada sağlık ekipleri, Körpeş’in hayatını kaybettiğini tespit etti. İtfaiye ekiplerinin cesedi çıkarma çalışmaları sırasında çukurdu bulunan su borusu patladı. Fışkıran su çukura dolmaya başladı. İtfaiye erleri, kısa bir süre sonra patlayan borudan fışkıran suyu kesti. Çalışmalar sırasında mahalleye gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yetkililerden bilgi aldı. Yaşar, sinir krizi geçiren Körpeş’in eşi ve çocuklarının sakinleştirmeye çalıştı. Körpeş’in ailesi Yaşar’ın boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Belediye Başkanı Yaşar, önlem alınmadan çalışma yapıldığını ve bu üzücü durumun ortaya çıktığını söyledi.
Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından Körpeş’in cesedi sıkıştığı yerden çıkarıldı. Körpeş’in cesedi çukurdan çıkarılırken, ailesi fenalık geçirdi. Körpeş’in sinir krizi geçiren yakınlarını çevredeki vatandaşlar uzaklaştırmaya çalıştı. Yapılan incelemenin ardından Körpeş’in cesedi morga kaldırıldı.