Ap Raportörü Emine Bozkurt, Türkiye Yolcusu

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Emine Bozkurt, Avrupa Parlamentosu`nun Türkiye`de kadın hakları raportörü olarak hazırladığı `2020 Perspektifiyle Türkiye`de Kadının Durumu` başlıklı raporu konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere 5-9 Eylül tarihleri arasında Türkiye`ye gidecek.

Ap Raportörü Emine Bozkurt, Türkiye Yolcusu


Hollandalı AP üyesi Emine Bozkurt’un ofisinden yapılan duyuruya göre, Bozkurt ziyaret çerçevesinde öncelikle Avrupa Birliği Bakanı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı ile bir araya gelecek. Bozkurt ayrıca TBMM`deki temasları çerçevesinde de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Yardımcısı, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Avrupa Birliği - Türkiye Ortak Parlamenterler Komitesi Eş Başkanı ile görüşecek.

Muhalefet partilerinin genel başkan ve temsilcileri ve işçi sendikalarından temsilcilerle de konuştuktan sonra İstanbul`a geçerek rapora bilgi ve görüşleriyle katkıda bulunacak olan çeşitli kadın kuruluşları ile ortak bir toplantıya katılacak.


AP Milletvekili Bozkurt’un ayrıca temasları ve yazmakta olduğu rapor hakkında basın mensuplarına bilgi vermek amacı ile 8 Eylül Perşembe günü saat 15:00`te Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu`nda bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.