Birecik’te Fakir Aileler Unutulmadı

Birecik Kaymakamı Oktay Erdoğan, Birecik Genç İşadamları Derneği (BİRGİAD) Başkanı Ahmet Yavuz, Kimse Yok Mu Derneği Birecik Temsilcisi Ahmet Enes Abo ve gönüllü vatandaşlar ev ziyareti yaptı.

Birecik’te Fakir Aileler Unutulmadı

Kaymakam Erdoğan, ziyarette bulunduğu fakir ailelere ihtiyaç durumlarına göre yardım sözü verdi. Kaymakam Erdoğan, tek odalı bir evde yaşayan Taçyıldız ailesine bir yıllık kira yardımında bulunacağını söyledi. Erdoğan, daha sonra ziyarette bulunduğu Bozkurt ailesine ise evlerini yenileme sözü verdi. Erdoğan, dolaştığı bütün ailelerin durumlarını sorarak ne tür ihtiyaçları olduğunu sordu. Kimi aileye beyaz eşya kimine de eğitim yardımı vaadinde bulundu.

BİRGİAD Başkanı Ahmet Yavuz, "Bu tür yardıma muhtaç ailelere devletimizin günlük olarak yemek yardımında bulunması ve kaymakamlığımızın bazı evleri onararak oturacak duruma getirmesi memnuniyet verici." diye konuştu. Yavuz, ziyaret esnasında küçük çocukları severek, "İnşallah bayram öncesinde elbise yardımında da bulunacağız." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Birecik Temsilcisi Ahmet Enes Abo, "Türkiye’deki fakirlere yardım elimizi uzatmamız lazım. Bunun yanında şu anda Afrika’da her altı dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor, 3,7 milyon insan gıda yardımı bekliyor, 500 bin çocuk ölüm sınırında. Ramazan-ı Şerif’in bereketli atmosferinde inşallah herkes elinden geldiği kadar ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunarak, bütün insanların kurtulmasına vesile olur." şeklinde konuştu.