Vali Çolak İftarını Yurtta Kalan Çocuklarla Açtı

Siirt Valisi Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'nu ziyaret ederek, çocuklarla birlikte iftar yaptı.

Vali Çolak İftarını Yurtta Kalan Çocuklarla Açtı
Siirt Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu bahçesindeki iftar öncesi Vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak masaları tek tek gezerek, yurtta barınan çocuklarla sohbet etti. Çocukların Ramazan aylarını tebrik eden Çolak, dert ve sıkıntılarını da dinledi. İftar öncesi Çocuk Esirgeme Kurumu'nda incelemelerde de bulunan Vali Çolak, çocukların kaldıkları yurdu denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Yurt öğrencilerinin aşırı sıcaklar nedeniyle yurt dinlenme salonuna klima alınmasını istemeleri üzerine Vali Çolak,çocuklara klima sözü verdi. Vali Çolak, "Sosyal Hizmetler alanında ilimizde yapılan yatırım çalışmalarını yakinen takip etmekteyim. Ayrıca zaman zaman çocuklarımızı da eşimle birlikte ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi almaktayım. Devletimizin himayesi ve koruması altında bulunan geleceğimizin teminatı bu çocuklarımızı sık sık ziyaret ederek, ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda Valilik olarak tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Çocuklarımızın başta okul takipleri olmak üzere diğersorunlarını gidermek için her türlü tedbir alınmaktadır. Çocuklarımıza burada aile ortamı yaratılmış, çocuklara iyi bakıldığını, çocuklarımızın burada mutlu olduklarını yapmış olduğum ziyaret ve incelemelerde gözlemledim. Her zaman kendilerini ziyaret ederek, kendilerine bir anne, bir baba sevgisi kadar yakın olmaya çalışıyoruz" dedi

Yurt bahçesindeki iftar programına Vali Musa Çolak, eşi Gülsüm Çolak, İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hifzullah Canpolat, Yetiştirme Yurdu Müdürü Muhittin Oytun ve yurtta barınan çocuklar ve eğitmenleri katıldı.
Kaynak: İHA