Sivas’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89.

yıldönümü Sivas’ta kutlandı. Meydandaki çelenk koyma töreni ardından kutlamalara geçildi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Sivas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda davetlinin katıldığı kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Zafer Bayramı`nın Ramazan Bayramı’yla aynı güne denk gelmesi vatandaşların katılımını düşürdü. Birçok kişinin bayram nedeniyle tatile gitmesi, birçoğunun da sabah saatlerinde bayram ziyaretine gitmesi nedeniyle Zafer Bayramı’na katılım az oldu.

Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, bu vatan topraklarının şehit kanlarıyla sulandığını ve 30 Ağustos’un Türk milleti için dönüm noktalarından olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından, Sivas Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Ege yöresine ait oyunlarını sergiledi. Daha sonra tören korteji protokolü selamladı. Askerlerin geçişini tören alanındaki az sayıdaki vatandaş grubu ayakta alkışladı. Törenin ardından, kapatılan Mevlana, Atatürk ve İstasyon caddeleri yeniden trafiğe açıldı.