Midyat’ta Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89.

Midyat’ta Zafer Bayramı ve Ramazan Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti
yıldönümü ile Ramazan Bayramı, Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Zafer Bayramı`nın 89. yıldönümü kutlamaları Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından Cumhuriyet Bulvarı, belediye binası yanındaki kutlama töreni Kaymakam Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Saim Bağcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nihat Büyükkol, Midyat İlçe Müftü Vekili Mehmet Selim Naz, Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlhan İnce, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla devam etti.

Havanın sıcak olmasına rağmen katılımın yoğun olması dikkatlerden kaçmadı. Günün anlam ve öneminin vurgulandığı konuşmalardan sonra askerlerin resmigeçit töreni yapıldı. Daha sonra davetlilere askeri gazinoda resepsiyon verildi.
Ardından, Ramazan Bayramı kutlamaları için Belediye Sosyal ve Kültür Tesisleri`ne geçildi. Protokol üyeleri, burada vatandaşları kabul ederek her iki bayramı burada da kutladılar. Sosyal tesislerdeki kutlama törenine Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş, Yezidi vatandaşlar da katılarak renkli görüntüler yaşanmasına sebep oldu.