Ramazan Bayramı Nedeniyle Gıda Denetimleri Arttırıldı

Ramazan Bayramı dolayısıyla gıda denetimlerinin sıklaştırıldığı, vatandaşların Alo 174`e gıda ile ile ilgili şikayetlerini bildirebilecekleri ifade edildi.

Ramazan Bayramı Nedeniyle Gıda Denetimleri Arttırıldı
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, Ramazan Bayramı dolayısıyla gıda denetimlerinin sıklaştırıldığını belirterek, "Vatandaşlarımız, gıdalarla ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıkları taktirde "Alo 174" gıda hattını aramalarını ve şikayetlerini bildirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gıda üretim ve satış yerlerinde ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü belirten Aygül, "Gerek üretim gerek satış yerlerindeki önceliğimiz temizliktir. Önemli olan halkımıza temiz ve sağlıklı güvenilir gıda sunmaktır. Sürekli olarak yapılan denetimlerimizi Ramazan ayı ve Bayramı öncesinde sıklaştırarak mesai mefhumu olmaksızın devam ettirmekteyiz. Her yıl üretim yapan ve satan iş yerlerine yönelik yaklaşık 5 bin denetim yapmaktayız. Denetimlerdeki ilk önceliğimiz aksaklıkların giderilmesi noktasındaişyerlerini uyarmaktır. Aksaklıkların tekrarı olduğunda para cezası kesilmektedir. Uygunsuzluğun devam etmesi durumunda ise kapatma cezası uygulanmaktayız. Halkımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Aygül, vatandaşların, herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıkları taktirde "Alo 174" gıda hattını aramalarını ve şikayetlerini bildirmelerini istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA