Yıldırım: Türkiye`nin Kalkınma Hamlesini Sekteye Uğratmaya Çalışanlar Var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son dönemlerde artan terör olaylarının arkasında, Türkiye`nin kalkınma hamlesini sekteye uğratmaya çalışanlar olduğunu söyledi.

Yıldırım: Türkiye`nin Kalkınma Hamlesini Sekteye Uğratmaya Çalışanlar Var
İzmir-Manisa arasında yapılacak 4 km.`lik Sabuncubeli Tüneli`nin sözleşmesi için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü`nde düzenlenen törene katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada ülkenin birlik ve beraberliğine dikkat çekti.

Türkiye`nin hızlı yükselişinden bazı kesimlerin rahatsız olduğunu dile getiren Bakan Yıldırım, "Bugünlerde acılar yaşıyoruz, şehitlerimiz var ama şunu herkes bilmelidir ki ay yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bin yıldır kader birliği yaptığımız bu toprakları hiç ama hiç kimsenin bölmeye, parçalamaya hakkı da yoktur haddi de yoktur. Bu boş hayalin peşinde olanlar, er geç çıkmaz sokağı görecek. Biz diyoruz ki vakit geç olmadan, bu ülke için bir fikriniz varsa gelin birlikte söyleyelim. Bu ülkenin kalkınması için birlikte çalışalım. Fazla söze hacet yok, gereği neyse fazlasıyla yapılacak ve ülkenin huzuru birliği, beraberliği, kardeşliği sağlanacaktır. Türkiye Cumhuriyeti`nden daha büyük bir güç yoktur. En büyük güç 74 milyonun birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Bu inanç, bu güç her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Bugün bu eserleri, bu çalışmaları kararlılığımızdan hiçbir şey eksilmeden yapmaya devam edeceğiz. Yapacağız ki bu işe engel olmaya çalışan, Türkiye`nin kalkınma hamlesini sekteye uğratmaya çalışanlar bir kez daha bu konudaki kararlılığımızı görecek." dedi.


`HAKKARİ`YE HAVAALANI YAPIYORUZ, ŞANTİYELERİ YAKIYORLAR`
Yıllarca doğu bölgelerine yatırım yapılmadığı gerekçesiyle veryansın edenlerin, şimdilerde araçları yakarak hizmet gitmemesini sağlamak istediğini vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, "Hakkari`ye havaalanı yapıyoruz, şantiyeleri yakıyorlar, işçilerin çalışmasına engel oluyorlar. Şırnak`a havaalanı, yol yapalım diyoruz, engel oluyorlar, yollarda çalışan makineleri yakıyorlar. Orada havaalanı yapmanın kime ne zararı var? Ülkenin her tarafı kalkınsın diyoruz. Batıda ne varsa doğuda da olsun diyoruz. Yıllarca `Doğu, Güneydoğu ihmal ediliyor.` demediniz mi? Bu istismarı söyleye söyleye bugünlere gelmediniz mi? İşte bunların hepsini ortadan kaldıracak çalışmaları, arkadaşlarımız fedakârlıkla, gece gündüz demeden, her türlü zorluğa, tehlikeye karşı oralarda yaparken zarar verir engellerseniz, o zaman gerçek niyetin başka olduğu apaçık ortaya çıkmaktadır. Bu medeniyet yolculuğunda, kalkınma kervanı kararlılıkla yürüyecek. Kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın, hiç ama hiç önemi yok. Biz millete güveniyoruz, bin yıllık kardeşliğimize güveniyoruz, bu kardeşliğimizle her işin üstesinden geceğimizi de biliyoruz." şeklinde konuştu.