Kayapınar Belediyesi`nden Gıda Denetimi

Kayapınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü denetim bölgesinde yaptığı denetimlerde aralarında çocuk maması, çocuk gıda ürünlerinin bulunduğu son kullanma tarihi geçmiş 1 ton gıda maddesini tespit edilerek imha etti.

Kayapınar Belediyesi`nden Gıda Denetimi
Kayapınar Belediyesi Zabıta ekipleri denetim bölgesindeki büyük marketlerde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş çocuk maması, çocuk ürünleri ve diğer gıda maddeli tespit edildi. Tespit sonrası bu ürünlerin dağıtımı yapan firmalara yapılan baskında aynı şekilde son kullanma tarihi geçmiş 1 ton gıda maddesi ele geçirildi. Ürünlerin ele geçirildiği market ve gıda maddeleri dağıtan firmalar hakkında yasal işlem yapıldı. Ele geçirilen gıda maddeleri ise Büyükşehir Belediyesi ÇevreKuruma Daire Müdürlüğü çöp depolama alanında imha edildi

Denetimler hakkında açıklama yapan Zabıta Müdürü Önder Öner, "Belediye zabıta ekipleri olarak halkın sağlığı anlamında denetimlerimiz sürekli yapılmakta. Denetimlerde sağlık koşulları, fahiş fiyat ve son kullanma tarihi geçmiş madde satışı konularına önem veriyoruz. Bu koşulları yerine getirmeyenler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Hiç kimse halkın sağlığıyla oynayamaz. Bu konuda belediye olarak taviz vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.
Kaynak: İHA