Bankacı Zeynep Silku`nun Ölümünün Hastalıkla İlgisi Yokmuş

Bursa`da, Nisan 2009`da kaybolduktan sonra erkek arkadaşının evinde ölü bulunan bankacı Zeynep Silku`nun ölümünün kullandığı ilaçlar ve hastalığıyla bir ilgisinin olmadığı tespit edildi.

Bankacı Zeynep Silku`nun Ölümünün Hastalıkla İlgisi Yokmuş
Adli Tıp Kurumu tarafından davanın görüldüğü Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilen raporda, genç bankacının ölümünde kullanılan ilaç ve hastalığının bir ilgisinin olmadığı belirtildi.
29 Nisan 2009`da yakınlarının bir süredir haber alamadığı Zeynep Silku (26) merkez Osmangazi ilçesi Çırpan Mahallesi`ndeki erkek arkadışının evinde ölü olarak bulundu. Genç kızın ölümünden bir süre önce erkek arkadaşı Yurdakan Buğra ile mesajlaştığı belirlendi. Polis tarafından gözaltına alınan 28 yaşındaki Buğra, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 2,5 yıldır tutuklu bulunan Buğra hakim karşısına çıktı. Sanık, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde "Kasten adam öldürmek" iddiasıyla açılan davanın duruşmasında konuşmadı. Sanığın avukatı Günal Şahin`in Silku`nun ölümünün, kullandığı ilaçlar ve hastalığı sebebiyle gerçekleşmiş olup olmayacağının araştırılması yönündeki talebi üzerine Adli Tıp Kurumu`ndan istenilen rapor mahkemeye ulaştı. Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu, öldürülen Zeynep Silku`nun ölümünde faranjit hastalığının veya kullandığı ilaçların ölümü kolaylaştırıcı bir etkisinin olmadığı belirtildi. Mahkeme heyeti, eksik evrakların tamamlanması için duruymayı ileri bir tarihe erteledi.
Sanık Avukatı Günal Şahin, "Boğulduğu söyleniyor. Ne Zeynep Silku da ne de boğmakla suçlanan sanıkta darp ya da cebir izine rastlanmadı. Maktul, boğularak öldürürken hiç mi tepki göstermemiş? Araştırılmasını istediğimiz husus bu." dedi.