Sumbas`ta 310 Aileye Ramazan Yardımı Yapıldı

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelere Ramazan yardımı yapıldı.

Sumbas`ta 310 Aileye Ramazan Yardımı Yapıldı

İlçede her yıl tespit edilen 310 aileye ayni ve nakdi yardım yapıldığını kaydeden Kaymakam Orhan Aktürk, bu çerçevede 150 aileye gıda yardımı ve 160 aileye 100`er TL. nakdi yardım yapıldığını kaydetti.

Aktürk, "Ramazan ayında muhtaç vatandaşların ihtiyaçları için vakıf mütevelli heyetinin kararı ile şehit aileleri ve gazilerimiz dahil 310 aileye yardımda bulunuldu. Nakdi yardımların yapılmasında, kronik hastalığı olanlar ile tedavi için ilçe dışındaki tedavi kurumlarına gitmesi gerekenlere öncelik verildi. Nakdi yardımları banka aracılığıyla, gıda yardımları ise bizzat ailelere teslim edildi. Sosyal devlet olma gereği yardımların devam edecektir. Ramazan ayında yapılan bu tür bir yardımın muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bu yıl Ramazan ayına mahsus yapılacak yardım miktarının toplam 26 bin 300 TL. olduğu bildirildi.