Manisa‘da Hayvan Kesim Yerleri Sıkı Takipte

Manisa Tarım İl Müdürlüğü, şehirdeki kırmızı et mezbahası, kanatlı kesimhanesi, kasap, lokanta, et parçalama ve paketleme tesislerinin denetimlerine devam ediyor.

Manisa Tarım İl Müdürlüğü, şehirdeki kırmızı et mezbahası, kanatlı kesimhanesi, kasap, lokanta, et parçalama ve paketleme tesislerinin denetimlerine devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, “Vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir gıda yemesi için son derece hassasız. Özellikle kırmızı et mezbahaları ve kanatlı kesimhaneleri, et parçalama ve paketleme tesisleriyle lokantaların kontrollerini büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürüyoruz. Et ve et ürünleri işyerlerinin denetim ve izlenmesiyle ilgili il merkezinde ve bütün ilçelerde en az iki kişiden oluşan ekiplerimiz görev yapmaktadır. Görev sahalarında 20 mezbaha, 3 kesimhane, 32 et parçalama ve paketleme tesisi, 74 kasap ve 215 lokanta bulunmaktadır." dedi.

Bakanlığın denetim ve izleme programı gereğince ve Alo 174 Gıda Hattı‘na yapılan şikayetler doğrultusunda 2010 yılında 223 denetim yapıldığını ve 83 numune alındığını belirten Çelik, "17 üretim ve işyerine, toplam 97 bin 300 lira para cezası kesilmiştir. 2011 yılı başından bugüne kadar 69 denetim yapılmış ve 25 numune alınmıştır. 22 üretim ve işyerine, toplam 236 bin 940 lira para cezası kesilmiştir.” şeklinde konuştu.