Memur-Sen Başkanı, Boşnakların Ayakkabılı Eylemine Destek Verdi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenitsa’da Sırplar tarafından gerçekleştirilen soykırımı unutturmamak için 9 Temmuz’da Taksim’de yapacağı 8 bin 372 çift ayakkabı eylemine ayakkabılarını vererek katıldıklarını söyledi.

Memur-Sen Başkanı, Boşnakların Ayakkabılı Eylemine Destek Verdi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genç Boşnaklar Derneği’nin Srebrenitsa’da Sırplar tarafından gerçekleştirilen soykırımı unutturmamak için 9 Temmuz’da Taksim’de yapacağı 8 bin 372 çift ayakkabı eylemine ayakkabılarını vererek katıldıklarını söyledi.

    Genç Boşnaklar Derneği Planlama ve Organizasyon Sorumlusu Enisa Kezo, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti.

    Enisa Kezo, ziyarette II. Dünya Savaşı‘ndan sonra Avrupa‘da yaşanmış en büyük soykırıma yönelik Türkiye‘de bir kınama eylemi gerçekleştireceklerini söyledi.

    Toplumun her kesiminden farklı meslek gruplarından kişilerin kınama eylemlerine ayakkabılarını göndererek destek verdiklerini söyleyen Enisa Kezo, “Bu eylemi yaparak 8 bin 372 çift ayakkabının oluşturduğu kalabalığı gözler önüne sermek ve bu ayakkabıların birer insan ayağında olduğunun düşünülmesini sağlamak istiyoruz. Resmi rakamlara göre 8 bin 372 kişi Srebrenitsa’da 3 gün içinde katledildi. 5 veya 10 gün daha katliam sürseydi, bütün Bosna yok olurdu.” şeklinde konuştu.

    Enisa Kezo, katliamı kınama programında 192 bağımsız ülke sayısı kadar beyaz balon uçuracaklarını ve dünyaya barış mesajı vermek istediklerini kaydetti.

    Yaptıkları eylemin geçmişte yaşanan soykırımı kınamadan öte anlam içerdiğini de dile getiren Kezo, yeni neslin bilinçlenmesini, Bosna-Hersek’in daha güçlü olması ve bir daha bu acıları yaşamaması için ülkesi için çalışmasına vesile olmasını amaçladıklarını ifade etti.

"GÜNDOĞDU: DESTEK OLMAK TARİHİ BİR GÖREV"

Ahmet Gündoğdu ise bu kınama eylemine destek olmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu, Memur-Sen olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini belirtti.

    Gündoğdu, Eğitim Bir-Sen 19. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın Bosna Hersek’te yapıldığını da hatırlatarak, “Aynı ecdadın torunlarıyız. Zor günümüzde bir ve beraber olmalıyız. Bu, gecikmiş bir kucaklaşmadır, destek olmadır. 500 yıllık birlik ve beraberlikten sonra Bosnalı kardeşlerimizin yaşadığı acıyı biz de kalbimizde hissettik. Dualarımız hep Bosnalı kardeşlerimizle oldu.” şeklinde konuştu.

    Resmi rakamlara göre 8 bin 372 Bosnalının katlini protesto için kişi başına bir çift ayakkabı ile yapılacak kınama eyleminin amacına ulaşmasını arzuladıklarını da söyleyen Gündoğdu, “Sırplar, Bosna’da özellikle de Srebrenitsa’da bir katliam yapmıştır. BM, üzerine düşen masum insanları koruma görevini yapmadığı gibi soykırıma adeta göz yummuştur. Bu utanç tabloları unutulmamış ve halen hafızalarımızdadır. Genç Boşnaklar Derneği’nin gerçekleştireceği ayakkabı eylemine ben ve arkadaşlarım ayakkabılarımızı vererek katılacağız. Amacımız katliamı unutmadığımızı göstermek, katillerin yargılanması isteğimizi bir kez daha dile getirmek ve 500 yıllık kardeşliğin sorumluluğunu yerine getirmektir.” dedi.

    Ahmet Gündoğdu, ayakkabılarını vermesinin ardından da Genç Boşnaklar Derneği tarafından kınama eylemine yönelik hazırlanan ‘unutmadık, unutturmayacağız’ tişörtünü giydi.