Bostan: "Meb‘de Yeni Bir Dönem İstiyoruz"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı M. Hanefi Bostan, "MEB‘de hak gasplarının ve zulümlerin yaşanmadığı yeni bir dönem istiyoruz" dedi.

Bostan yaptığı yazılı açıklamada, "61. Hükümetin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer oldu. Bütün eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun. Milli Eğitim‘de artık rezaletlerin yaşanmadığı, hak gasplarının ve zulümlerin sona erdiği bir dönem olması eğitim çalışanlarının en büyük arzusudur. Ümit ederiz ki bu arzu bir an önce gerçekleşir" dedi.

"Eğitim çalışanlarının Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu dönemini lanetle anıyor" diyen Bostan, "Lanetle ve ibretle anmaya devam edecektir. Çünkü bu iki dönemde öğretmenlerin alın teri ile kazandıkları hakları ellerinden alınmış, hak etmeyen ve hiçbir becerisi olmayan yandaş sendikanın üyeleri İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İl ve İlçe Şube Müdürü, Okul Müdürü, Okul Müdür Yardımcısı olarak atanmış veya görevlendirilmiştir. Bir kısım öğretmenler de hak etmedikleri halde

yandaş sendikanın üyeleri olmaları hasebiyle başka öğretmenlerin hakkı yenilerek önemli okullara hukuksuz olarak atanmışlardır. Daha doğrusu Milli Eğitim camiası; haksızlığın ve hukuksuzluğun doruğa ulaştığı bir bakanlık konumuna gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Bostan, "Nitekim Sayın Nimet Çubukçu giderayak sadece İstanbul‘da 76. maddeden üç atama daha yaparak gitti. Atamalardan biri İstanbul İl Milli Eğitime Şube Müdürü, diğeri Üsküdar İlçe Milli Eğitime Şube Müdürü, bir diğeri de üç-dört ay önce Ümraniye‘de bir okul müdürlüğünden görevlendirme ile Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vekilliğine atanan kişi Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne kadrolu atanmış. On-onbeş yıldır fiilen o görevi yapanlara ve şube müdürlüğü sınavını kazananlara yazık

değil mi" dedi.

Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Ömer Dinçer, Milli Eğitim camiası sizden adalet bekliyor, hak hukuka riayet etmenizi, kazanılmış hakların gasp edilmemesini bekliyor. Biz Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen olarak hep mazlumun, ezilmişin, hakkı yenilenlerin yanındayız, sizi de hakları gasp edilmiş mazlumların yanında görmek istiyoruz. Başarı dileklerimizle."

Kaynak: İHA