Orman Bölge Müdürü Kara, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü’Nü Ziyaret Etti

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Çankırı ile birlikte Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu.

Orman Bölge Müdürü Kara, Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü’Nü Ziyaret Etti
Ayvacık Orman İşletme Müdürü Metin Uygun tarafından Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan ve yapılması planlanan faaliyetler ile ilgili brifingin verildiği ziyarette Küçükkuyu ve Baharlar Orman İşletme Şeflikleri’nde yapılması planlanan Dirençli Ormanlar Tesisi Projesi (YARDOP) ile ilgili de bilgiler aktarıldı. Ziyarette bir konuşma yapan bölge Müdürü Mustafa Kara, orman yangınlarına karşı 1. derece hassas işletme müdürlüklerinden biri olan Ayvacık Orman İşletme Müdürlüğü’nde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında YARDOP projesinin uygulanması hususunun önemini belirterek, özellikle yangın görmüş 50 hektardan fazla olan alanlarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarında yangına dirençli türlerin zonlar halinde kullanıldığı YARDOP projeleriyle gerçekleştirildiğine değindi.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Çankırı da ormanların yapısını değiştirmeden çalıştıklarını, yanan alanlarda yangına dayanıklı servi, defne, akasya, çınar, ceviz, iğde, dişbudak, akçaağaç, çitlembik, zakkum, katalpa, yabani zeytin, gibi yapraklı ağaç türleriyle orman oluşturduklarını ifade etti. Çankırı, ayrıca bölgedeki biyolojik zenginlikten yararlandıklarını, bu bölgede biyolojik çeşitlilik ve endemik türleri koruyarak, doğanın gücünü de arkalarına aldıklarını söyledi

Ziyaretler kapsamında Bölge Müdürü Mustafa Kara, Ayvacık Pıtraklı deposunda da incelemelerde bulunarak yangın ilk müdahale ekiplerini ziyaret etti.

Kaynak: İHA