Kadın Örgütlerinden Tutuklu Milletvekilleri İçin Açıklama

Diyarbakır‘da bulunan bazı kadın örgütleri adına bir açıklama yapan Ayşegül Peyam, milletvekillerinin eksiksiz olarak meclise gitmelerini istediklerini söyledi.

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen Kardelen Kadın Merkezi, SELİS, Ceren Danışmanlık Merkezi, DİKASUM, KADEM ve Bağlar Kadın Kooperatifi üyesi bir grup kadın adına açıklama yapan Peyam, yaklaşık 80 bin oyla doğrudan demokrasinin en güzel örneklerinden bir olarak halkın büyük desteği ile bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle‘ye yapılan siyasi müdahalenin esasında Kürt halkını cezalandırmaya yönelik bir baskı olduğunu savundu. Kürtlerin seçme ve seçilme hakkına ve demokratik yaşamına, kendi

içlerindeki ittifakına ve Türkiyeli devrimce demokrat güçleri ile olan birlikteliğine yönelik vurulmuş bir darbe olduğunu vurgulayan Peyam, şöyle dedi:

"Hatip Dicle kararının yanı sıra Emek, Özgürlük ve Demokrasi blokunun tutuklu Milletvekillerinin serbest bırakılmaması Kürtlerin savaş zorlanmasının göstergesi olup, bu provokatif müdahaleler olası bir çatışma ortamını da tetikleyecektir. Haliyle çıkacak bir savaş ve şiddet ortamından en çok her zamanki gibi kadınlar etkilenecektir. Sistemin kadınlar üzerinde uyguladığı kırım daha da derinleşecektir. Biz kadınlar olarak Emek, Özgürlük ve Demokrasi bloku milletvekillerini halkların kardeşliği, demokratik

bir Türkiye, cinsiyetsiz ve anti militarist bir toplumun güvenceleri olarak görmekteyiz. Bu sebeple milletvekillerinin eksiksiz olarak meclise gitmelerini istiyoruz. Diyarbakırlıların büyük teveccühü ile seçilen Hatip Dicle‘nin milletvekilliğinin yeniden iadesini, ayrıca haksız bir biçimde tutuklu bulunan diğer 5 milletvekilinin serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA