Adapazarı Belediye Meclisi Toplandı

Sakarya ili Adapazarı İlçe Belediye meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Adapazarı Belediye Meclisi Toplandı
Adapazarı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı Süleyman Dişli başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelere geçilmeden önce Başkan Süleyman Dişli, gündem dışı konuşmalar için meclis üyelerine söz verdi. Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun meclis toplantılarına mazereti dolayısıyla katılmaması konusunda söz alan MHP’li meclis üyesi Suat Çokluk, İl Başkanı Uncuoğlu’nun son 22 oturumdan bir tanesine iştirak ettiğini iddia etti.

Meclis üyesi Suat Çokluk yaptığı gündem dışı konuşmasında “Bence oylama boşa yapılıyor. Şahsen burada el kaldırmıyorum. Gerçek mazeretli olanlara haksızlık yapılıyor. Sayın Uncuoğlu sağlıklı, işi gücü yerinde olan, partisinin görevini yerine getiren biri ama Adapazarı Belediyesi’nin meclisine gelince burayı aksatıyor. Mazereti nedir bilmiyorum ama hiç değilse bundan sonraki oturumlara gelmesini bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Süleyman Dişli soruyu yanıtsız bıraktı.

Mecliste gündem dışı söz alanlardan birisi de meclis MHP grup başkanvekili Ayhan Kayıkçı oldu. Kayıkçı geçtiğimiz günlerde Sakarya’nın kurtuluşu etkinliklerinin gündüz bölümlerinin çok sönük geçtiğini ifade ederek “Ortak sıkıntı törenlere katılım azdı. Buna nasıl katkı sağlanır, bunun üzerinde çalışmak gerekir diye düşünüyorum” diye konuştu. 1/1000’lik yapılan planların Adapazarı Belediyesi’ni ilgilendirdiğini de sözlerine ekleyen Kayıkçı, 1/5 bin ve 1/25 binlik planlarda Adapazarı Belediyesi’nin görüşlerinin alınıp alınmadığını merak ettiklerini söyledi. Adapazarı Belediyesi’ne ait alanlarda çöp toplama işlerinin düzenli olduğunu ifade eden Kayıkçı, mesai saatlerinden sonra zabıtanın fazla çalışmadığını, bu sebeple işgaliyelerin arttığını iddia etti. Ayhan Kayıkçı şöyle devam etti: “Zabıtanın mesai saatleri artırılabilir mi? Yada vatandaşa temizlik konusunda uyarılarda bulunmak için bir çalışma yapılabilir mi? Bunun yanında, asfalttan önce altyapı çalışmaları için sokaklar kazılıyor. 1 hafta yada 10 gün sokaklar kazılmış vaziyette kalıyor. Vatandaşlardan çok sayıda şikayet geliyor. Acaba bu süreler kısalabilir mi?” şeklinde konuştu.

Meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarına cevap veren Başkan Süleyman Dişli, eleştirilere katıldığını, 21 Haziran kutlamalarının zayıf geçtiğini söyledi. Dişli “Bu konuda kamu kurumları da aynı fikirde. Bizim halk desteğine ihtiyacımız var. Proje olursa değerlendiririz” dedi. 1/1000 ve 1/5000’lik planlarda Büyükşehir ile uyumlu çalıştıklarını ifade eden Dişli, bu konularda bilgi sahibi olan kişilerden de talep gelmesinin önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA