Toz Bulutu Kültür Ve Doğa Festivali‘ni Olumsuz Etkiledi

Tunceli‘de 2 gündür etkili olan toz bulutu, yoğun katılımla gerçekleşen 11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali‘ni de olumsuz etkiledi.

Toz Bulutu Kültür Ve Doğa Festivali‘ni Olumsuz Etkiledi
11. Munzur Kültür ve Doğa Festivali‘nin yoğun katılımla devam ettiği Tunceli‘de 2 gündür Suriye‘den gelen çöl fırtınalarının sebep olduğu toz bulutu, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Saatteki hızı 80 kilometreyi bulan rüzgarın getirdiği toz bulutunun bölge illerinde görüş mesafesini 15 metreye kadar düşürdüğü ve nefes almayı zorlaştırdığı belirtildi.

84 yaşındaki Ali Yıldız, bu yaşına kadar Tunceli‘de bu yoğunlukta bir toz bulutu görmediğini belirterek, "Bu bir tufandır" dedi.

Tunceli Beldiye Başkanı Edibe Şahin ise, festival nedeniyle ilde büyük bir insan kalabalığı olduğunu, 2 günden beri şehrin üzerini kaplayan toz bulutunun rahatsız edici bir boyuta ulaştığını dile getirerek, "Hayatımızda hiç görmediğimiz bir durum. Festivali de olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

Uzmanlar da toz bulutunun yaşlı, çocuk ve astım hastalarını olumsuz etkilediğini belirterek zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA