Muş’Ta Köy Yolları Yeniden Yapılıyor

Muş İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından köylerde başlatılan yol yapım ve asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Muş’Ta Köy Yolları Yeniden Yapılıyor
Muş İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından köylerde başlatılan yol yapım ve asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Muş İl Özel İdaresi Hasköy ve Korkut ilçelerindeki köy yollarında çalışma başlattı. Muş‘un Hasköy ilçesi ile Bitlis’in Mutki ilçesini birbirine bağlayan ve güvenlik yolu olarak bilinen yolda ve Korkut ilçesine bağlı Çalaplı köy yolunda yapım ve asfalt çalışmalarını inceleyen İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Şeyhmus Yentür, çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.

Ekip şefi Kıyas Erikli ise “Hasköy ile Mutki arasında asfalt çalışmalarına devam ediyoruz. İlçeler arasındaki yolun uzunluğu 20 kilometre civarında. 11 kilometresi Muş İl Özel İdaresine aittir. Diğer kalan 9 kilometrelik bölümü ise Bitlis İl Özel İdare tarafından yapılacaktır. Biz geçen sezon yatırım programındaki alt yapı çalışmalarını tamamladık. Bu yıl ise asfalt yapım çalışmalarına başladık.” dedi.

Korkut İlçesi Çalaplı Köyü Muhtarı Şükrüllah Karayel, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karayel, köylerinde yol olmaması nedeni ile özellikle kış aylarında sağlık sorunu olan vatandaşların zor durumda kaldığını, yolu kullanan araçların ise sürekli kaza yaptığını hatırlattı. Karayel, "Yol yapım çalışması için ekipler gelip çalışmalara başladılar. Biz köylüler gözlerimize inanamadık. Şimdi neredeyse duble yol genişliğinde bir yol yapılıyor. Köyümüzde artık yol sıkıntısı olmayacak. Çocuklarımız yapılan köprülerle okullarına rahat bir şekilde gidip gelecek.” diye konuştu.