Emekli Hakim Albay Atpulat: Hatayı Kabul Etmek Yetmez, Devamı Getirilmeli

Emekli Hakim Albay Rüştü Atpulat, Genelkurmay Başkanlığı‘nın, 13 askerin şehit olduğu Diyarbakır‘ın Silvan ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili açıklamasının yetersiz olduğunu söyledi.

Emekli Hakim Albay Rüştü Atpulat, Genelkurmay Başkanlığı‘nın, 13 askerin şehit olduğu Diyarbakır‘ın Silvan ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili açıklamasının yetersiz olduğunu söyledi. Pusuya düşürülen askerlerle ilgili soruşturmayı internet sitesinde yayınlayan Genelkurmay‘ın, "Çatışma bölgesinin kontrole alınmayarak, basının girmesine fırsat verilmesi bir hata olmuştur." şeklindeki özeleştirisini olumlu karşılayan Atpulat, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını istedi: "Hatayı kabul etmek yetmez, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalı. Genelkurmay, ihmali olan sorumlular hakkında soruşturma başlatmış olabilir, yalnız bunu da kamuoyuyla paylaşması gerekir. Eğer başlatmamışsa, Silvan‘da ihmaller zincirinin devam ettiği anlamı taşır."

Genelkurmay‘ın ihmali kabul etmesini olumlu karşılayan emekli Hakim Albay Atpulat, çatışmadan hemen sonra gazetecilerin, çevrede oturanların ve çocukların çatışma bölgesine girmesini büyük bir ihmal olarak yorumladı. Çatışma bölgesi kordon altına alınmadan, deliller toplanmadan girilmesine izin verilmesinin hem ciddi bir ihmalkârlık hem de kanuna aykırı olduğunu vurgulayan Atpulat, çatışmadan hemen sonra alanın televizyon ve gazetelerde gösterilmesinin de gizliliğe uyulmadığının kanıtı olduğunu açıkladı. Çatışma bölgesinin kordon altına alınmamasının şehit askerlerin maneviyatını, ailelerini ve Türk milletini ciddi biçimde rencide ettiğin kaydeden Rüştü Atpulat, TSK‘nin, ihmali hata olarak kabul etmesinin devamını getirmesini istedi: "Genelkurmay açıklamasında samimiyse ihmali olanlar hakkında soruşturma başlatmalı. Bu iş hatayı kabul etmekle geçiştirilemez, çünkü çatışma alanının medyada yer alması, terör örgütünün propagandasına dönüştü. Silvan‘da deliller yok edildi. Eğer bunda kasıt yoksa TSK, sorumluları açıklamalı ve cezalandırmalı."