Manisa Valisi Güvenç Mevsimlik İşçileri Çadırlarda Ziyaret Etti

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelerek merkeze bağlı Halıtlı köyünde çadırlarda kalan mevsimlik işçileri ziyaret ederek dertlerini dinledi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden gelerek merkeze bağlı Halıtlı köyünde çadırlarda kalan mevsimlik işçileri ziyaret ederek dertlerini dinledi. En büyük sıkıntılarının su olduğunu öğrenen Güvenç, “İnsanın yaşadığı her yer bizi ilgilendiriyor. Sarayda yaşayan kadar, evde yaşayan kadar, yazın 40-45 derece sıcakta çalışmak için evini barkını terk edip buralara gelerek çadırda yaşamaya çalışan insanımız da ilgilendiriyor. Bugünden tezi yok, buranın suyu akacak.” dedi.

Kadınların çamaşır makinesi, su sebili ve çocuklar için oyun parkı isteğini de geri çevirmeyen Vali Güvenç, bunların işçileri çalıştıran firma tarafından alınacağını, su sıkıntısını İl Özel İdaresi‘nin çözeceğini, oyun parkı isteğinin de inceleneceğini söyledi. Ayrıca bir sağlık ekibi gönderilerek işçilerin taramasından geçireceğini bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından valiliklere bir talimatname yollandığını belirten Güvenç, "Bunun amacı, Türkiye’de önemli bir sorun olan geçici tarım işçilerinin çalışma ve yaşam şartlarının değiştirilmesi, geliştirilmesi ve iyileştirilmesidir.” şeklinde konuştu. Sıknıtıların giderilmesi için Bakanlık tarafından ödenek gönderildiğini kaydeden Vali Celalettin Güvenç, “İki yıldır çalışıyorduk. Yaz aylarında Güneydoğu’dan, İç ve Doğu Anadolu’dan gelen işçilerimizin çalıştığı mekânların iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi için bu yıl 1 milyon 600 bin liralık ödenek gönderildi. Biz de kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla toplantı yaparak, yoğun işçi gelen bölgelerde bu tür mekanları hazırlamaya başladık.” dedi.

Mevsimlik işçiler adına konuşan Mahmut Yaman ise 15 gün önce 220 kişi geldiklerini, kendileri için yapılan çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Yaman, “Sayın Valim‘e, öncülük yaptığı için teşekkür ediyoruz. Güneydoğu veya diğer bölgelerden gelen işçiler, böyle ortamlar olduğu zaman daha rahat çalışır. Eskiden çadır ve elektrik bulamıyorduk. Bazı eksiklikler olur ama inşallah Sayın Valimiz‘in dediği gibi zamanla giderilir. Çocuklar da oyun alanı olduğu zaman sağa sola gitmez.” diye konuştu.