Kesik Bacak Davasında Savcı Müebbet İstedi

Bursa‘da, sevgilisinin cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına attığı iddia edilen sanığın davası karara kaldı. ‘İkinci Münevver Karabulut vakası‘ olarak adlandırılan cinayetle alakalı mütalaasını veren savcı, sanığın müebbet hapsini istedi.

Kesik Bacak Davasında Savcı Müebbet İstedi
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde, "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen B.K.‘nin yargılanmasına devam edildi. 25 yaşındaki Sevgi Taşkın‘ın cesedini parçalara ayırıp çöp konteynırına atmakla suçlanan sanık, bugünkü duruşma için Balıkesir‘den getirildi.

Mahkeme, sanığın babası A.E.K. ile kardeşi B.K.‘yi şahit olarak dinledi. Baba-oğul, Sevgi Taşkın‘ın aşırı alkol kullandığını ve geçimsiz biri olduğunu, zaman zaman kendisini keserek zarar verdiğini ileri sürdü.

Ayrıca mahkeme, maktulenin küçük kızının bakıcılığını yapan kadının eşi İ.Ç.‘nin de bilgisine başvurdu. Olay gününü anlatan İ.Ç., "Sevgi‘nin çocuğunun yaş günü vardı. Yaş gününe gelmedi. Ertesi gün Sevgi‘nin cep telefonundan eşime, ‘B.K.‘den ayrıldım. Erdek‘teyim. 15 gün sonra dönüp Sanem‘i alıp Balıkesir‘e ailemin yanına gideceğim‘ şeklinde mesaj geldi. Daha sonra B.K.‘nın işlettiği restorana gittiğimde çocuğun ihtiyaçlarının olduğunu söyledim. ‘Biraz bekle, çıkıp gelir‘ dedi. Sevgi alkol alırdı ama hiç

saldırgan bir halini görmedim" diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Sevgi Taşkın‘ın annesi N.B., sanığın suçu tek değil yakınlarının da yardımıyla işlediğini ifade ederek herkesin cezalandırılmasını istedi.

Mütalaasını veren savcı sanık, B.K.‘nin, "adam öldürmek" suçundan TCK‘nın 81. maddesine göre müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık ve müdahil avukatlarına esas hakkında son savunma için süre veren mahkeme, davayı karar için erteledi.

Kaynak: İHA