Almanya Şirketinden Yabancı Müşterilere Ayrımcılık

Almanya’da etnik ayrımcılığa her gün yenileri eklenirken, Spiegel Online’nin bir haberine göre Almanya’nın sayılı sigorta şirketi ERGO da yabancılar etnik ayrımcılık yapmış.

Almanya’da etnik ayrımcılığa her gün yenileri eklenirken, Spiegel Online’nin bir haberine göre Almanya’nın sayılı sigorta şirketi ERGO da yabancılar etnik ayrımcılık yapmış. ERGO şirketine bağlı olarak faaliyet gösteren D.A.S. şirketinin sistemli olarak ayrımcılık yaptığına yer verilen haberde İtalyan, Rus ve Polonyalı müşteriler ‘‘rizikolu müşteri‘‘ olarak değerlendirilirken, Türkler ‘‘Özellikle hoşgörülmeyen müşteri‘‘ olarak değerlendirilmiş. 2010 yılının başına kadar devam eden bu olayın daha önce sigorta şirketinde çalışan bir kişinin yeminli açıklamalarından yola çıkılarak yazıldığına yer verilen haberde, şirket özellikle sigorta (poliçede) anlaşmalarında sıradışı yabancı isimlerin yer almasından sonra harekete geçti. Yazılı bir gerekçe ile sigorta talebini geri çevirdiği gibi çalışanlarından da yazılı savunma istediği ortaya çıktı. Haberde şirketin Alman vatandaşlığını alan yabancıları bile istisnai durumlarda kabul ettiği belirtiliyor. Açıklamaları yapan eski şirket çalışanı her ne kadar bazı yerlerde ‘İtalyanlar için kasko‘ yazılmış olsa da gerçekte böyle bir şey yok. Aynı şekilde 1995 yılından beride müşterinin ırkı ile alakalı olarak ek bir ücret talep edilmedi.

Bilindiği gibi ERGO sigorta şirketi geçtiğimiz günlerde de kendi bünyesinde faaliyet gösteren Hamburg-Mannheimer Menejerinin Budapeşte’de düzenlendiği skandal parti ile gündeme gelmişti. Sigorta şirketi daha sonra tüm müşterilerine mektup yazarak özür dilemiş ve eski. Menejer hakkında da dava açmıştı.