Ab Heyetinden Anadolu Üniversitesi‘ne Ziyaret

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürü Stefano Sannino ve Avrupa Birliği Türkiye Masası Müdürü Jean Christopher Filori, Anadolu Üniversitesi’ni (AÜ) ziyaret ettiler.

Ab Heyetinden Anadolu Üniversitesi‘ne Ziyaret
Sannino ve Filori’ye ziyaretleri esnasında Türkiye’de bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Michele Villani ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Proje Sorumlusu Selda Paydak eşlik etti.

Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürü Stefano Sannino ve beraberindeki heyet, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı ile bir araya geldi. AÜ hakkında genel bilgiler veren Rektör Aydın, araştırma-geliştirme projelerinde yurtdışıyla ilgili geleceğe dair projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzaktan Eğitim ve Erasmus Değişim Programlarında AÜ‘nin genel başarı tablosunu çizen Aydın, “Anadolu Üniversitesi’nin çok güçlü bir organizasyon yapısı vardır. Biz matris tipi organizasyon uyguluyoruz ve iş odaklı bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Artık orada Rektör, Rektör Yardımcısı, Profesör gibi unvanlar yok, yalnızca yapılacak iş var”. Sannino ise Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde öğrenci ve akademik değişimin önemini vurgulayıp, Anadolu Üniversitesi’nin bu alandaki başarısının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti. Rektörlük ofisinde ağırlanan konuklara ayrıca şilt, Anadolu Üniversitesi rozeti ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Konuklar, Rektörlük ziyaretinin ardından AÜ’nin çeşitli birimlerini gezme fırsatı buldular. Gezi kapsamında Yunus Emre Kampusü’nde bulunan Televizyon Stüdyoları, Öğrenci Merkezi, Öğrenci Kulüpleri, Uluslararası İlişkiler Birimi, Kütüphane ve Çağdaş Sanatlar Müzesi gezdirildi. Anadolu Üniversitesi’nin güçlü ve donanımlı altyapısının olduğunun altını çizen konuklar, Üniversiteyi gezme ve tanıma olanağı bulduklarından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

Kaynak: İHA