Türk İş Genel Sekreteri Kavlak, Hem Ysk‘yı, Hem De Yemin Etmeyen Vekilleri Eleştirdi

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, mecliste yemin etmeyerek çalışmalara katılmayan milletvekillerine tepki göstererek, çekişmelerden ve çatışmalardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

Türk İş Genel Sekreteri Kavlak, Hem Ysk‘yı, Hem De Yemin Etmeyen Vekilleri Eleştirdi
Bursa‘da Kervansaray Otel‘de yapılan Türk Metal Sendikası Nilüfer Şubesi‘nin olağan kongresi öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Kavlak, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nde yemin etmeyen milletvekillerinin tavrını doğru bulmadığını belirtti. Kavlak, "İnsanların reylerini alıyorlar; vatandaş kendisini temsil etmesi için meclise gönderiyor. Seçilmişsin, meclise gelmişsin, meclise girmemek senin inisiyatifinde değil. Toplumun çıkarlarını gözetip yasaların çıkarılmasına katkı sağlasınlar diye seçildiler"

dedi.

Türkiye‘nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret eden Kavlak, "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Milletvekili seçilen arkadaşların, eğer bir mahzuru varsa, YSK tarafından aday gösterilmemesi gerekiyordu, seçildikten sonra arkadaşların içeride kalmasını çok doğru bulmuyorum. Yeni anayasaya gelince, sadece iktidarın değil, muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların müşterek hareketiyle toplumun tüm kesimini içine alarak, uzlaşarak bir anayasa çıkarılmalı. Anayasada neler olmasıyla ilgili

daha önce başbakana ilettiğimiz bir rapor var. Anayasa yeniden gündeme geldiği zaman yine tartışırız" diye konuştu.

Ergenekon ve KCK sanıklarının aday gösterilmelerini de değerlendiren Kavlak, adayların YSK onayına sunulduğunu hatırlattı. Herkesin seçme ve seçilme hakkının olduğuna işaret eden Kavlak şunları söyledi:

"Seçilme hakkı yoksa, yasal olarak bunun önünde engel varsa, YSK tarafından bunun yerine getirilmesi lazım. Aday olmasında şöyle mahzur var deyip, bunu açıklaması gerekiyordu. İnsanlar oy verdikten sonra, seçildikten sonra bu kişilerin engellenmesini doğru bulmuyorum. Sevelim veya sevmeyelim, bunun örneği var. Bugün öyle, yarın öbür türlü demek yanlıştır, bu çifte standart olur".

Toplu görüşmelerle ilgili de görüşlerini bildiren Kavlak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile sürdürdükleri toplu görüşmelerde belli bir noktaya geldiklerini ifade ederek, "Bir sonuç çıkmasını umut ediyorum. Çarşamba günü bir noktaya geldik. Türkiye gündeminde çok yoğun şeyler var ki, 350-400 bin işçinin toplu sözleşmelerine zaman yetmiyor. Yeni bakanlar kurulu oluştuktan sonra toplu sözleşmeyi bitirebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: İHA