Türk Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Tekkuş, Şemsi Yastıman’Dan

Kırşehir‘in büyük saz ustalarından Şemsi Yastıman‘ın "Uzaylılar" adlı eserini, Türk halk müziği sanatçısı Ahmet Tekkuş besteledi.

Ahmet Tekkuş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ünlü saz ustası Şemsi Yastıman‘ın “Uzaylılar” şiiri ile dönemin yöneticilerine veryansın ettiği bildiğini söyleyerek, "Bunun üzerine Şemsi Yastıman‘ın şiirini besteleme gereği duydum. Yastıman‘ın seslenişini keşfettim. Çünkü halk ozanları tarihi üzerine araştırma yapıyorum. Kitap okumayı çok seven birisiyim ve okurken Yastıman‘ın 50 yıl önce yazmış olduğu şiirle karşılaştım" dedi.

Şiir üzerinde araştırmalar yaparak Kırşehir tarihinin derinlerine inmeye çalıştığını kaydeden Tekkuş, "Kırşehir‘de o dönemi hatırlayan ve yaşayanlarla konuşarak hem tarih hem de şiirin yazıldığı dönem hakkında bilgilendim. Şiir ilgimi çekmeye başladı. Ailem ve sanat camiasında tanıdıklarımla görüşerek Şemsi Yastıman‘ın şiirini bestelemeye karar verdim. Hem öğrendim hem de Yastıman‘ın anlattığı şiirde kendimi buldum" şeklinde konuştu.

Ortaya güzel bir eser çıktığına inandığını söyleyen Tekkuş, "Şu anda, bildiğim kadarı ile çok tanınmış sanatçılarda, bestelediğim şiiri kullanmışlar bu bana mutluluk verdi" İfadelerini kullandı.

Kaynak: İHA