Siirt‘te Polis Aracına Düzenlenen Saldırının Ardından

Siirt‘te devriye gezen polis aracına düzenlenen saldırının ardından, çıkan çatışmada saldırıya katıldığı belirtilen 1 teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi.

Siirt Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, devriye görevi yaparken saldırı düzenleyen teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda saldırıyı düzenleyen teröristlerle sıcak temas sağlandığı vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

‘‘İlimiz merkezinde 15 temmuz 2011 cuma günü saat 21.40 sıralarında il emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü kadrosunda görevli komiser yardımcısı Osman Demir‘in silahlı saldırı sonucu şehit olduğu olay ile ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatılmış, 16 Temmuz 2011 cumartesi günü saat 09.30 sıralarında teröristlerle sıcak temas sağlanmış ve çıkan çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Çatışma esnasında bir polis memuru hafif şekilde yaralanmış olup, hayati tehlikesi

bulunmamaktadır. Ölü ele geçirilen teröristle ilgili olarak kimlik tespit çalışmaları devam etmektedir."

Öte yandan, saldırı sonucu şehit olan komiser Osman Demir‘in cenazesi Valilik önünede düzenlenecek törenin ardından memleketi Isparta‘ya gönderileceği kaydedildi.

Kaynak: İHA