Masum Türker: "Dsp‘yi Tekrar İktidara Taşıyacağımıza Söz Veriyoruz"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, yeni Parti Meclisi üyeleri ile birlikte Bülent Ecevit‘in kabrini ziyaret etti. Türker, toplantı öncesi Ecevit‘in huzuruna gelmeyi ve gelecekte DSP‘yi tekrar iktidara taşıma sözü vermeyi bir borç olarak gördüklerini söyledi.

Türker, 10 Temmuz‘da yapılan DSP Olağanüstü Kurultayı‘nda seçilen Parti Meclisi üyeleri ile birlikte ilk toplantı öncesinde Ecevit‘in Devlet Mezarlığı‘ndaki kabrini ziyaret etti. Ecevit‘in kabrine çelenk koyan Türker, saygı duruşunun ardından yaptığı konuşmada DSP‘yi iktidara taşıma sözü verdi. "Bizler Demokratik Solcular, Türkiye açısından kötü, partimiz açısından kötü geçen bir seçim sonrası kendi içimizde özeleştiri yapabilmek ve yeniden yapılanabilmek amacıyla bir olağanüstü kurultay gerçekleştirdik"

diyen Türker, kurultayda genel başkan, Parti Meclisi ve Merkez Disiplin Kurulu seçiminin yapıldığını aktardı. Bugün ilk toplantılarını gerçekleştireceklerini belirten Türker, toplantı öncesi Ecevit‘in huzuruna gelmeyi ve gelecekte DSP‘yi tekrar iktidara taşıma sözü vermeyi bir borç olarak gördüklerini dile getirdi. Merhum Ecevit‘in emanet ettiği DSP‘yi yaşatmak için her birinin elinden gelen her şeyi son noktasına kadar yapacaklarını ifade eden Türker, unları söyledi:

"Bunu son kurultayımızda da gördük. Biz biraz daha fazla çalışacağız bu dönemde. Görevi teslim ettiğin son kurultayda öğütlediğin üzere köylere, ilçelere, beldelere, illere gidip Türkiye‘nin dört tarafını karış karış gezerek tekrar örgütleneceğiz ve tekrar DSP‘yi Türkiye‘nin yönetiminde egemen kılmaya çalışacağız. Her zaman söylediğin gibi biliyoruz; DSP‘ye Türkiye‘nin ihtiyacı var. Bu nedenle bu ihtiyacı karşılayacak DSP‘yi tekrar var edeceğiz. Ruhun şad olsun. Biz her zaman kalbimizde seni

yaşatacağız."

Türker ve Parti Meclisi üyeleri, konuşmanın ardından Ecevit için dua okudu.

Kaynak: İHA