Ayto Tobb İle İlişkileri Sıkı Tutuyor

TOBB ile olan ilişkilerini sıkı tutan ve önemli mesafe kat eden Aydın Ticaret Odası (AYTO), Aydın’ın tanıtımı ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağlıyor.

TOBB ile yürütülen iyi ilişkiler sayesinde Aydın’ın tanıtımı ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağladıklarını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, yaşanan bu gelişmelerin AYTO üyelerine doğrudan yansıdığını söyledi. Yapılan bu çalışmalarla AYTO üyesi işletmelerin önünü açmayı planladıklarını kaydeden Dokuzlu, bu kapsamda 2011 yılının ilk 6 ayında önemli çalışmalar yapıldığına işaret ederek, “TOBB Sosyal tesislerinde düzenlenen Akreditasyon Sertifika Törenine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Gündüz ile birlikte katıldık. Kiev-Ukrayna’da düzenlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ında iştirak ettiği Oda ve Borsa Başkanları eğitim seminerinde yer aldık.

Gümrük Müsteşarlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Yap-İşlet – Devret Modeli ile modernizasyonu gerçekleştirilecek olan Nusaybin Sınır Kapısı Tesisi temel atma töreninde Aydın’ı ve Oda üyelerimizi temsil ettik. TOBB Konsey Toplantısı’nda yönetim olarak yer aldık. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleşen TOBB’nin 66. Genel Kurul toplantısına benim başkanlığımda TOBB Genel Kurul Delegeleri, Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu’ndan oluşan bir heyetle katılım sağladık. TOBB tarafından EBSO Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen BALO Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısına odamızı temsil ettik” dedi.

AYTO üyelerine finansman desteği sağlamayı önem verdiklerini ifade eden Dokuzlu, geçtiğimiz yılarda olduğu gibi 2011 yılının ilk 6 aylık döneminde de bu konuda başarılı çalışmalar yaptıklarına değinerek, “TC Ziraat Bankası Aydın Şube Müdürlüğü ile Odamız arasında üyelerimize kendi öz kaynaklarımızdan kullandırılmak suretiyle düşük faizli kredi kullandırmak amacıyla kredi protokolü imzalandı. Denizbank Şube Müdürlüğü ile Odamız arasında üyelerimize düşük faizli kredi kullandırmak amacıyla kredi protokolü düzenlendi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA