Avrupa‘dan Gelen Türk Gençleri, Cumhuriyet‘in Kazanıldığı Toprakları Gezdi

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Avrupa‘daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor" projesi kapsamında bir grup genç, Afyonkarahisar’a geldi.

Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik (GSGM) Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Avrupa‘daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihi ile Buluşuyor" projesi kapsamında bir grup genç, Afyonkarahisar’a geldi.

        500 Türk gencin, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Bursa ve Bilecik’in ardından altıncı durağı Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklar oldu. Kocatepe ile Afyonkarahisar’ın tarihi ve turistlik yerlerini gezen gençlerin, yaşadıkları ülkelere döndüklerinde dolaştıkları yerleri anlatarak gönüllü kültür elçisi olması hedefleniyor.

        İkbal Termal Otel’de konaklayan gençler, sabahın erken saatlerinde otobüslerle Kocatepe’ye çıktı. Atatürk’ün ilk taarruz emrini verdiği Kocatepe’de, Binbaşı Özkan Çam tarafından öğrencilere bilgi verildi. Binbaşı Çam’ın anlattıklarını dikkatlice dinleyen gençler, anavatanda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını, duydukları ve gördükleri karşısında şaşkın olduklarını ifade ettiler. Gençler, Kocatepe’de bulunan Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Proje hakkında bilgi veren GSGM Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü Hasan Kılınç, projenin amacının, yurt dışında yaşayan Türk gençlerin Türkiye’nin tarihini ve kültürünü tanımaları olduğunu söyledi. Türkiye’yi tanıyan gençlerin, yaşadıkları ülkelere döndüklerinde Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunacaklarını dile getiren Kılınç, gezinin 18 Temmuz’da Ankara’da sona ereceğini bildirdi. Kılınç, 18 Temmuz’da Ankara’da Anıtkabir ziyaretini yaparak gençlerin Türkiye özlemlerine gidermiş olacaklarını kaydetti.

        Kılınç şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’ın temel teması kurtuluş mücadelesi. Bir şekilde gençlerimizin bu mücadele içerisinde yer alan önemli bir faktör olan Kocatepe’ye görmelerini sağlamaktı. Gençler burayı görünce de duygulu anlar yaşadı. Burası Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden birisiydi. Buraları görmeleri onlar için çok güzel oldu.”

        Gençler ise duygularını, “Türkiye’de olmaktan çok mutluyuz. Bizi anavatana getirenlere çok teşekkür ederiz. Türkiye çok güzel bir ülke. Tarihi ve kültürü daha yakından öğrendik. Yeni arkadaşlar edindik. Tarihi yerleri ziyarette çok duygulandık. Proje sayesinde tarihimizi, kültürümüzü daha yakından öğrenmiş oluyoruz. Afyonkarahisar da güzel bir şehir. Buradaki tarihi yerler çok güzel. Okumak başka kendi gözlerinizle görmek çok başka oluyor.” sözleriyle dile getirdiler.

        Kocatepe’deki ziyaretin ardından şehir merkezindeki tarihi ve turistik mekanları gezen gençler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Mevlevihane Müzesi’ni ziyaret eden gençler, burada Müze Müdürü Lokman Solmaz’dan bilgi aldı. Gençler daha sonra Ulu Cami’yi gezerek ziyaretlerini tamamladılar. Gençler, proje kapsamındaki Konya’ya gitmek üzere Afyonkarahisar’dan ayrıldı.