Ambulans takla attı, can pazarı yaşandı

Bursa'nın Mudanya ilçesinde hasta taşıyan ambulans, bir kamyonetin çarpması sonucu takla attı. Kazada ambulansın içinde bulunan 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah 07.15 sıralarında Güzelyalı Kavşağı‘nda meydana geldi. Güzelyalı Mahallesi‘nden hasta alan Osman Pekcan idaresindeki 16 BM 734 plakalı ambulans, hastaneye doğru yola çıktı. Kavşağa gelen ambulansa Cenk T. (32) idaresindeki 16 BU 247 plakalı kamyonet çarptı. Ambulans çarpmanın etkisiyle takla atarak refüje çıkıp trafik ışıklarına çarptı.

KENDİLERİNE MÜDAHALE ETTİLER

Kazanın ardından ortalık adeta savaş alanına döndü. Ambulansta; hasta Rüstem Yıldıztakımer (60), hasta yakını Zümrüt Yıldıztakımer, teknisyen Gülay Özsoy (29), hemşire Nevin Öztürk (32) ve ambulans şoförü Osman Pekcan olmak üzere 5 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu iyi olanlar ambulansta bulunan acil yardım malzemeleri ile kendilerine müdahale etti. Yaralılar daha sonra olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mudanya Devlet Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ne sevk edildi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA