Sağlık Bakanlığı ‘Evde Bakım Hizmetleri‘ İle İlgili Teşekkür Belgesi Gönderdi

Sağlık Bakanlığı, Türkiye‘de ilk kez ‘Evde Bakım Hizmetleri‘ uygulamasını hayata geçiren Adıyaman‘a teşekkür belgesi gönderdi.

Türkiye‘de ilk olarak 2006 yılında Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi‘nde uygulanmaya konulan ‘Evde Bakım Hizmetleri‘ Türkiye‘nin 81 iline örnek oldu. Sağlık Bakanlığı Adıyaman Sağlık Müdürlüğü ve ‘Evde Bakım Hizmetleri‘ uygulamasını gerçekleştiren hastanelere teşekkür belgesi gönderdi.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, sağlık müdür yardımcıları ve hastane başhekimlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda başarı belgeleri takdim edildi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen başarı belgeleri hastane başhekimleri, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından gönderilen başarı belgesini ise Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş aldı.

Mehmet Emin Taş, Adıyaman‘da yaklaşık 800 hastaya evde bakım hizmetinden faydalandığını belirterek, "2006 yılından ilk olarak 82. Yıl Devlet Hastanesi‘nde uygulanmasına öncülük eden dönemin başhekimi, şuan AK Parti Milletvekili olan Dr. Murtaza Yetiş‘e teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Türkiye‘de evde bakım hizmetlerine öncülük ettik. Yatağa bağımlı ve felçli hastalara verilen bu hizmet şuan Türkiye‘nin 81 ilinde uygulanıyor. İl merkezindeki hastanelerin yanı sıra Besni, Kahta ve Gölbaşı hastanelerimizde bu uygulama sürdürülüyor" dedi.

Evde Bakım Hizmetleri uygulamasını genişletmek için İl Sosyal Hizmetler, Belediye ile protokol hazırlığında olduklarını kaydeden Taş, bu protokol ile sağlık hizmetlerinin yanı sıra evde diğer bakım hizmetlerinin verilebileceğini söyledi

Taş ayrıca, Adıyaman‘da Merkezi Randevu Sistemi‘nin bugün itibariyle uygulanmaya başlandığını sözlerine ekledi.

Konuşmalar sonrasında başarı belgeleri başhekimlere verildi.

Kaynak: İHA